Last news in Fakti

19 Април, 2012 10:49 1 615 0

Увеличават екипите по залавяне на бездомни кучета

  • кучета

В момента кучетата от "Малинова долина", които нападнаха професор Ботьо Тачков са прибрани в приюта в Сеславци. До второ нареждане ги държим в приюта, заяви пред БНР д-р Манол Нейков, директор на общинска фирма "Екоравновесие".

Все още е валидно предписанието на областната дирекция по БАБХ. Това предписание е валидно безсрочно. Предписано е кучетата, които са били в глутница и са участвали в инцидента със загиналия професор Ботьо Тачков, да бъдат евтаназирани, посочи Нейков. 14 дни беше срокът да ги държим там, той изтече. Срокът, беше, за да се види дали няма да проявят някакви признаци на бяс

Ще има увеличение на екипите по улавяне на бездомните кучета, съобщи директорът на "Екоравновесие". В момента екипите са 6. Необходими са ни още автомобили и в момента сме се обърнали към една много сериозна институция и се надявам, че ще бъде удовлетворена молбата ни, каза Нейков. Автомобилите няма да бъдат нови, трябва да се ремонтират, да им се направят клетки. Надявам се да увеличим екипите на 10, ако получим 4 автомобила. Към момента най-много насочваме екипите си към "Младост", на поляните около "Младост" 4 район "Изгрев", "Овча купел", "Левски Г" и "Левски В" - оттам също идват сигнали на граждани.

Към момента в периода от 6 до 19 април сме получили 810 сигнала за агресивни кучета, което прави 81 сигнала дневно. Основно сигналите са от граждани за прибиране на агресивни кучета. Но в момента спешно действаме на ухапване на човек и на прояви на агресия от безстопанствени кучета, посочи д-р Нейков.

Чисто физически един екип може да се отзове на около 5 до 8 сигнала. В район "Надежда" ще има мобилна клиника за кастрация на кучетата, потвърди той. Клиниката обаче не е в структурата на "Екоравновесие". Тя е по договор между кмета на община "Надежда" и клиниката, която ще работи в този район. Според него една такава клиника може да обработва около 15 животни на ден.

За твърдението, че екозащитниците имат полза да има кучета на улицата Нейков каза, че не всички екозащитници трябва да бъдат поставени под един и същ знаменател. Има екозащитници, които работят много добре със Столична община. Но има и други, които пречат на работата на "Екоравновесие". Той каза, че в последната седмица няма случаи на екозащитници да пречат, но преди това, когато се случи инцидента с Ботьо Тачков имаше хора с автомобили в "Малинова долина", които бяха повикали и екипи на медиите даже. Д-р Нейков посочи също, че е бил прозореца на един от бусовете на екипите на ловците. Имахме страшно много пречки, каза още директорът на "Екоравновесие".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА