Отидете към основна версия

17 806 10

Брокер иска 630 000 EUR комисионна

  • къща-
  • лужков-
  • батурина-
  • австрия

Скандали и съдебни спорове преследват Елена Батурина (съпруга на бившия кмет на Москва Юрий Лужков) далеч зад пределите на Русия. През 2006 г. тя купува къща в селце близо до Кицбюел (град в Западна Австрия). От тогава текат спорове между нея и брокерът на недвижими имоти Манфред Хагщайнер, който твърди, че той е намерил въпросния имот и го е предложил на съпругата на екс кмета на Москва.

По време на спора, който продължава вече пета година, адвокатите на Хагщайнер и Батурина са провели няколко срещи, но до решение не се е стигнало. Това е и причината брокерът да заведе дело срещу Батурина за сумата от 630 000 EUR. Австрийското законодателство позволява такъв тип съдебни спорове.

Чрез своето пресаташе, Батурина заявява, че не познава Хагщайнер и си запазва правото да подаде в съда иск за клевета. По данни на Forbes Юрий Лужков и Елена Батурина притежават 1.2 млрд. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Растат руските инвестиции в Дъблин

    Съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков – Елена Батурина, която е известна с вложенията си в недвижими имоти по цял свят, плати 22 млн ...
    23.03.2012
    2 360
    2