Отидете към основна версия

9 583 10

По-старото поколение остава огромно наследство

  • поколение-
  • великобритания-
  • наследство
Снимка: Shutterstock

Жилищни имоти на обща стойност над 500 млрд. USD ще премине от по-старото британско поколение към по-младото в близките 10 години, сочат данните от мащабно проучване на консултантската компания Royal London. Бабите и дядовците, разполагащи със собствено жилище, ще оставят след себе си имоти на стойност средно между 500 000 USD и 625 000 USD. Над 1 милион души са записали тази сума в завещанията си. Сумарно това прави около 500 млрд. USD.

Най-вероятните получатели ще е поколението между 45 и 64 години. Около половината от анкетираните възрастни хора планират да предадат наследството си на внуците, а много от хората на средна възраст желаят имотите им да отидат при техните деца, които са родени около 2000 г. 40% признават, че го правят поради вътрешно убеждение, а 62%, защото са обезпокоени от финансовото положение на подрастващото поколение, на което му е трудно да си купи собствено жилище, заради непрекъснатото поскъпване на недвижимите имоти.

Финансовото благосъстояние на младото поколение в голяма степен ще зависи от това доколко богати са техните родители се посочва в отчет на Института на фискални изследвания (IFS). От IFS признават, че днес на младите хора ще име по-трудно да си купят жилище, в сравнение с предходното, а това въздейства върху социалната им мобилност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини