Last news in Fakti

19 Април, 2017 18:12 9 577 10

По-старото поколение остава огромно наследство

  • поколение-
  • великобритания-
  • наследство
По-старото поколение остава огромно наследство - 1
Снимка: Shutterstock

Жилищни имоти на обща стойност над 500 млрд. USD ще премине от по-старото британско поколение към по-младото в близките 10 години, сочат данните от мащабно проучване на консултантската компания Royal London. Бабите и дядовците, разполагащи със собствено жилище, ще оставят след себе си имоти на стойност средно между 500 000 USD и 625 000 USD. Над 1 милион души са записали тази сума в завещанията си. Сумарно това прави около 500 млрд. USD.

Най-вероятните получатели ще е поколението между 45 и 64 години. Около половината от анкетираните възрастни хора планират да предадат наследството си на внуците, а много от хората на средна възраст желаят имотите им да отидат при техните деца, които са родени около 2000 г. 40% признават, че го правят поради вътрешно убеждение, а 62%, защото са обезпокоени от финансовото положение на подрастващото поколение, на което му е трудно да си купи собствено жилище, заради непрекъснатото поскъпване на недвижимите имоти.

Финансовото благосъстояние на младото поколение в голяма степен ще зависи от това доколко богати са техните родители се посочва в отчет на Института на фискални изследвания (IFS). От IFS признават, че днес на младите хора ще име по-трудно да си купят жилище, в сравнение с предходното, а това въздейства върху социалната им мобилност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    33 1 Отговор
    Нищо ново под Слънцето хората си имат наследници ние да му мислим както се топим птиците ще са ни наследници.
  • 2 краваря

    12 0 Отговор
    Смятайте какви луди пари трябва да платят наследниците за данък наследство .... луда работа.
  • 3 8888

    10 0 Отговор
    Не се безпокойте.Там къщите са от шперплат и летви. Следователно термити и гниене ги "оправят". Земята е ценна.Но за това ще се потрижат ГОСПОДАРИТЕ да им я гепят.Ще измислят я закон, а непосилен данък и работата потръгва в правилната насока. Не може простосмъртните да се ояждат, а трябва да са в непрекъсната зависимост и да бачкат, за да слушкат. Като пример законът за притежание на злато по време на голямата депресия. Щом са си направили труда да проучат това, въпрос на време е да "измислят" нещо. На такова замирисва работата. Дано не съм прав.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    10 0 Отговор
    Няма частна собственост. Не си ли в услуга на господарите , взимат ти всичко. Всичко е една държавна рента в края на краищата в полза на часните крупни капитали. държавата рекетира , крупните капитали прибират.
  • 5 кроко

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "8888":

    В Англия земята е на кралицата, нон-стоп си плаща на нея. Мисля че е нещо като правото на строеж у нас, само, че там е много по-скъпо а и данъците са много по-скъпи. Така, че не се притеснявай - с данък наследство ще ги дерат, и с данък имот ще ги дерат. Там няма твоя собственост, всичко е на короната.
  • 6 ддд

    15 0 Отговор
    че и тук е така
    е за 2 мандата ГЕРБ ни оставиха наследство
    едни 20 милиарда
    е да дългове ама пак е наследтво:)
    поне това им е последен мандат
    някои ако не вярва че е последен обяснявам
    присъединителните фондове изтичат след 4 г
    и после спират да плащат
    все пак няма да се присъединяваме вечно
    а тук оставаме циганска махала
    е нали никои не би искал да управлява такива?
  • 7 Скорпион29

    7 0 Отговор
    В UK земята не е само на кралицата а в лапите и на 300 фамилии по голямата част, е има и малки стопанства но държавна не.За разходка до реката плащаш за разходка в планината също абе Средни векове със смартфон.
  • 8 На партията

    3 2 Отговор
    Аз ще оставя моето жилище на ГЕРБ за добрия живот, който ми осигуряват. Даже обмислям на Цветан Цветанов да му го оставя, за да има апартамент за всеки ден от седмицата. Ако и други се присъединят към мен, ще му осигурим и за всеки ден от месеца или годината. На Бойко оставям моята магнолия. Той ще се грижи за нея.
  • 9 BaiHoi

    3 0 Отговор
    Харесват ми коментарите...и тук ще стане така с активите, с тази разлика, че нямаме Корона, а селска олигархия !!!
  • 10 куку

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По-старото поколение остава огромно наследство- ОСТАВЯ огромно