Отидете към основна версия

3 129 2

Някои виждат бъдеще в имотния пазар

  • фонд-
  • батурина-
  • кмет

Колкото и тежки да са последствията от кризата, някои крупни предприемачи виждат бъдеще в този сектор от икономиката. Доказателство за това е Елена Батурина, съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лушков, която създава фонд за недвижими имоти. „Планирам да се съсредоточа върху реализацията на нови инвестиционни проекти в областта на недвижимостите както в Русия, така и в Европа. В момента с редица големи европейски предприемачи създаваме фонд за имоти. През пролетта на 2012 г. планираме активите в него да са на стойност 500 млн. паунда”, каза Елена Батурина.

През ноември тя продаде циментовия си завод на предприемача Лев Кветном Верхнебаканский. Цената на сделката е била около 300 млн. USD, съобщават източници близки до сделката пред руското издание „Ведомости”.

Преди няколко месеца Батурина се раздели и с другата своя компания „Интеко”. Цената, която получи съпругата на бившия кмет на Москва, е 600 млн. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • „Скромен подарък” за 29 милиона евро

    За своята петдесетгодишнина Елена Батурина (съпруга на бившия кмет на Москва – Юрий Лужков) си направи скромен подарък. Преди дни тя откри сво ...
    28.02.2013
    8 477
    4
  • Растат руските инвестиции в Дъблин

    Съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков – Елена Батурина, която е известна с вложенията си в недвижими имоти по цял свят, плати 22 млн ...
    23.03.2012
    2 360
    2