Отидете към основна версия

18 043 5

Нова схема за покупка на имот

  • покупка-
  • имот-
  • планина-
  • сащ
Снимка: Shutterstock

Досега беше нужно да имаш само пари, за да си купиш, който и да е било имот в света. Ситуацията на места обаче се променя. Желаещите богаташи да придобият ваканционен луксозен имот в някои планински курорти на САЩ трябва и да бъдат членове на Cimarron Mountain Club. Най-евтините къщи в комбинация с членството се оферират срещу 3 млн. USD. Годишната вноска за членство в клуба е 50 000 USD.

Услугата се казва „Планина под наем”. Причината е че срещу въпросната сума от минимум 3 млн. USD купувате имот, но срещу членския внос получавате право да ползвате част от планината само за себе си за определен период. „Пресният сняг е една от най-дефицитните стоки в света”, споделя съсобственикът на частния ски курорт Silverton Mountain Ерън Брил.

Ски клубът, разположен в югоизточната част на американския щат Колорадо, ограничава достъпът на ден до 80 души. Именно поради тази причина и много от хората не са чували за него. „Частните ски курорти са нещо като частните самолети. Това е начин богатите пътешественици да се отдадат напълно на семейството си или компанията, с която са, без да бъдат обезпокоявани от никого”, казват туристически агенти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини