Отидете към основна версия

17 513 23

Хора живеят в колите си заради високи наеми

  • сащ-
  • калифорния-
  • сан франциско-
  • жилище-
  • автомобил
Снимка: Shutterstock

Автомобилите на жителите на Калифорния не са само средство за предвиждане, но и техен дом. На фона на непрекъснато растящите наемни нива колите се превръщат в алтернатива. Рекордно висока е средната цена на жилищата в Калифорния – 600 000 USD и поради това да се спи в автомобила е обичайно явление. По последни данни на Министерството на жилищното строителство и градско развитие, само в Лос Анжелис 15 000 души живеят в коли или фургони.

Проблемът е толкова сериозен, че местните власти се опитват да намалят това явление като ограничават паркирането или забранят преживяването в транспортни средства. В колите си живеят далеч не само бедняци, но също така и семейства, пенсионери, работници.

В Сан Франциско 59% от служителите в технологични компании не могат да си позволят дом, сочат данните на изследване проведено от Blid, приложение, което се ползва от технически сътрудници. В коли живеят дори сътрудници на Amazon, които спестяват пари, за да си купят жилище и не желаят да дават спечеленото за наем.

За калифорнийците колата не е единствената алтернатива на дом. Често те ползват лодки и фургони. Плаващият дом може да излезе двойно по-евтин, отколкото малко жилище в покрайнините на града.
За последната година средните цени на хубавите имоти скочи до 1.2 млн. USD. Подобна сума могат да си позволят едва 12% от домакинствата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Драстичен срив на наемите

    Сегашната вълна от коронавирус, която връхлетя САЩ се отрази крайно негативно върху пазара на недвижими имоти. Офисите отново са празни, а това накара ...
    11.12.2020
    5 475
    5
  • Ремонт на старото жилище, а не покупка на ново

    Да ремонтирате старото жилище или да купите ново? Собствениците на този тип недвижими имоти в САЩ определено предпочитат да ги ремонтират, а не да ги ...
    18.10.2018
    7 016
    7