Отидете към основна версия

2 289 7

Нотр Дам де Пари с нов проект за възстановяване

  • нотр дам-
  • франция-
  • катедрала

Катедралата Нотр Дам де Пари, която беше опожарена, вече има няколко идеи как да бъде възстановена. Едното предложение е на компанията Vincent Callebaut Architectures, а другото – Eight Inc. Последната компания предлага възстановяване на кулата и покрива от стъкло. Всички декоративни елементи, включително статуи, ще бъдат пресъздадени от стъкло и ще бъдат осветени през нощта, което ще придаде на катедралата наистина впечатляващ облик.

Фирмата Dezeen, проектирала първите магазини на Apple, предлага да се използва структурно стъкло, което ще позволи изграждане без подпори, които да нарушат прозрачния ефект.

След като френското правителство обяви конкурса за дизайн и петгодишния срок за възстановяване на катедралата Нотр Дам, последва нещо реакция, включваща отворено писмо, подписано от над хиляда учени и куратори, които твърдят, че е необходимо повече време. Френският Сенат се събра и реши, че катедралата трябва да бъде възстановена точно така, както е била.

„Потвърждавам, че Френският Сенат е решил, че катедралата трябва да бъде възстановена, както изглеждаше точно преди пожара и че трябва да бъде съобщено, ако строителят иска да промени материалите, използвани преди пожара”, заявяват от Френския Сенат.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини