Отидете към основна версия

4 558 7

Най-красивият хотел за 2020 година (СНИМКИ)

  • бали-
  • хотел-
  • архитектура

Намира се на остров Бали и се състои само от 14 стаи

Най-красивият хотел за 2020 г. се намира на остров Бали, на 2.5 часа път с кола през джунглата. Tiing Hotel се състои само от 14 стаи. "Това е "награда на безсмъртието"", казва архитектът на хотела Ник Брундсън.

Стаите наподобяват фунии, а прозорците гледат към джунглата от едната страна, а от другата океана. Архитектът е заложил на семплата палитра от цветове и материали. Съчетанието бамбук и бетон е отлично, коментират специалисти. Това са и най-често използваните материали на острова. Тропическият климат обаче изисква честа поддръжка.

Tiing Hotel се състои от седем двуетажни къщи, разделени от калдъръмени пътеки. Всяка сграда разполага с по два апартамента и собствен басейн. Част от имотите гледат на север, а други - на юг.

Спалнята и жилищното пространство са разположени в противоположните краища на всеки, като всеки е с различен изглед. Душ кабината представлява кръгло пространство в центъра.

Използвано е и много стъкло, благодарение на което има максимална естествена осветеност на помещенията.

През последните години туризмът в Бали отчита значителен ръст. Това кара все повече инвеститори да се насочват към тази част на света, а за архитектите районът е голямо предизвикателство, заради дивата природа.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Уникална сграда в джунглата (СНИМКИ)

    Архитектурното студио ibuku завърши изграждането на гимназията The Arc в балийската джунгла. Уникалното при нея е сложният извит покрит направен от ба ...
    25.07.2021
    4 562
    4