Отидете към основна версия

4 490 5

Намаляват цените на терените в този курорт

  • общински съвет-
  • паничище-
  • сапарева баня-
  • терени-
  • цени

Общинарите на Сапарева баня коригираха цените в Паничище

Снимка: Shutterstock

Общинският съвет в Сапарева баня взе решение да свали цените на терените в курорта Паничище на 88 лева за кв.м. Целта е да се стимулира интерес от страна на потенциални купувачи към имоти в курорта, отправна зона към Седемте рилски езера. Преди години цената бе 100 EUR/кв.м, припомнят от администрацията, цитирана от БНР.

Цената на имотите в Паничище, определяни от лицензиран оценител, са между 80 и 100 лева за квадратен метър, като Общинският съвет решава конкретно за всеки парцел, а съветниците могат само да вдигат цената. Парцелите в курортното селище, което е със статут на село, са маломерни - от и под 1, 3 и 5 декара. Около 10 години няма продажби, въпреки че е изявяван интерес към сделки.

Към обявените два имота миналата година интерес проявявало дори дружество от Несебър.

За да насърчи купуването на имоти, общината намали таксата смет за незастроените имоти три пъти. Така - ако до началото на сегашния мандат за един декар парцел в Паначище, без да бъде застрояван, се е плащала 7-8 хил. лева такса смет, то сега тя е паднала на около 2 хил. лева.

Вече се намалява и цената на имотите, казва кметът на общината Калин Гелев: "За жалост нееднократно вземахме решения и сме пускали на цени приемливи. Първоначално беше 100 лева. Сега е 88 лева цената".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Вдигат такса смет

    Таксата смет в община Сапарева баня се вдига за 2022 г. от 6 промила на 7,5 за физическите лица. Увеличението за селата е с над 20% по отношение на 20 ...
    29.12.2021
    3 242
    8