Last news in Fakti

29 Декември, 2021 20:35 3 226 8

Вдигат такса смет

  • сапарева баня-
  • паничище-
  • данък-
  • такса смет

В района на Сапарева баня единствено в курортното селище Паничище тя остава непроменена

Вдигат такса смет - 1
Снимка: БГНЕС

Таксата смет в община Сапарева баня се вдига за 2022 г. от 6 промила на 7,5 за физическите лица. Увеличението за селата е с над 20% по отношение на 2021 година. За юридическите лица е от 0,5 до 1 промил. Вдигането на такса смет е заради нарастващите разходи по сметосъбирането и транспортирането на отпадъците на курортната община до депо в София.

Дори и с увеличението обаче общината ще дофинансира тази дейност над 50%, казва кметът Калин Гелев. „Като само и единствено за имотите, които се намират в курортно селище Паничище не се променя нищо. За юридическите лица увеличението е между 0,5 и един промил като актуализираме там вече и съдовете, които се полагат примерно на къща за гости до осем места, до 15 места, увеличението не е никак съществено, защото и със съветниците го гледах. Получава се между 25 и 40 лева. Ако човек си плати в рамките до 30 април, когато тече отстъпката от пет процента, увеличението няма да е съществено“, каза кметът Калин Гелев, цитиран от БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    18 2 Отговор
    Продължаваме промяната...

    Коментиран от #2

  • 2 Боклуците

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Поскъпват след всяка подмяна.
  • 3 Хахаха..

    18 0 Отговор
    Така е при капитализма,цените и таксите само нагоре! Питайте Стефко Гамизчето да ви изнесе една лекция по "научен капитализъм"
  • 4 Хари хари

    10 0 Отговор
    Уверява ха че няма да вдигат данаци те, киро лъжеца,
  • 5 Григор Василев

    7 0 Отговор
    За бизнеса трябва да се вдигне най много те са най големите замърсители
  • 6 ПОСКЪПВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА

    6 0 Отговор
    КРАДЕНЕТО ТОЖЕ
  • 7 Кольо

    2 1 Отговор
    И до сега не можете да съберете данъците си в проспериращите махали на селата из цяла България. НАП дере само градовете и в този случай много малко "Курортното " селище с Къщи за гости , а те са на кого ? Чии са хотелите и къщите за гости и колко от тези фирми са длъжници по Оперативни програми и откровенни ДДС-ари. Колко милиона дължи всяка такава фирма . Пак почвате от "Несъбираемото " и милионите на свързани лица с политици ги позамазвате. Верно ,че си е промяна . Тя е в това ,че сега няма да е по равно на всички , а бизнеса ще е с обезщетения плюс вдигнатите цени от самия него за крайния потребител . Потребителя е и данъкоплатец и към държавата и към общините . Отвсякъде обгрижен с мисълта да няма пари за които да мисли. Разтоварен . Започнатото преди години с притежателя на автомобил вече завършва с факта ,че си се родил и дишаш въздуха на Родината мащеха.
  • 8 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Колкото човешкия живот поевтинява, толкова всичко друго поскъпва ? Тази зависимост е много странна . Как я обеснява оня , дето крадил мас, че и Ленин бил замесен.... И сега какво ще ги правим.....Затвор, куршум.. ??