Отидете към основна версия

4 994 8

Продават замъка на д'Артанян (ВИДЕО)

  • д'артанян-
  • имение-
  • франция

Имотът се намира в Гаскония

В историческата провинция Гасковия в югозападна Франция се продава исторически имот. Става дума за имението Château Castelmore, което е служило като семеен дом на мускетаря д'Артанян. Офертната цена е 2.5 млн. EUR.

Разгънатата застроена площ на едно от най-красивите имения в района Жер е 700 кв.м. Към двуетажната постройка има и 155 хектара земя половината, от които са горски масиви. Бъдещият собственик също така ще притежава и конюшня, стопански постройки и две помещения за гости. Някои елементи от имота са обявени за исторически паметници.

д'Артанян е живял в имението до 20-тата си годишнина, когато напуска родния дом, за да стане капитан на пехотата на мускетарите на Людвиг XIV. Истинското име на д'Артанян е Шарл де Бац. Роден е в Кастелмора през 1615 г. По-късно той приема името на д'Артанян, а кралят му подарява земя за вярност към него. Подаръкът е бил направен при уговорката, че ще служи при необходимост. След това е увековечен в романа на Александър Дюма „Тримата мускетари“.

В момента имението е обявено за продажба от сегашният собственик – Ив Мари Риспа, президент на департамента Жер. Имението е негово през последните няколко десетилетия и след смъртта му е унаследено от неговата спътница в живота Жанин Еспие.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Замъци се разпродават като топъл хляб

    След дълги години на стагнация продажбата на замъци във Франция расте със стремителни темпове. Интересът се е засилил още през първия локдаун през про ...
    12.08.2021
    4 812
    6