Last news in Fakti

7 Юли, 2021 11:11 4 973 8

Продават замъка на д'Артанян (ВИДЕО)

  • д'артанян-
  • имение-
  • франция

Имотът се намира в Гаскония

В историческата провинция Гасковия в югозападна Франция се продава исторически имот. Става дума за имението Château Castelmore, което е служило като семеен дом на мускетаря д'Артанян. Офертната цена е 2.5 млн. EUR.

Разгънатата застроена площ на едно от най-красивите имения в района Жер е 700 кв.м. Към двуетажната постройка има и 155 хектара земя половината, от които са горски масиви. Бъдещият собственик също така ще притежава и конюшня, стопански постройки и две помещения за гости. Някои елементи от имота са обявени за исторически паметници.

д'Артанян е живял в имението до 20-тата си годишнина, когато напуска родния дом, за да стане капитан на пехотата на мускетарите на Людвиг XIV. Истинското име на д'Артанян е Шарл де Бац. Роден е в Кастелмора през 1615 г. По-късно той приема името на д'Артанян, а кралят му подарява земя за вярност към него. Подаръкът е бил направен при уговорката, че ще служи при необходимост. След това е увековечен в романа на Александър Дюма „Тримата мускетари“.

В момента имението е обявено за продажба от сегашният собственик – Ив Мари Риспа, президент на департамента Жер. Имението е негово през последните няколко десетилетия и след смъртта му е унаследено от неговата спътница в живота Жанин Еспие.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    13 23 Отговор
    Европа има история, култура и красота! Рашия има мавзолеи на ленин и сталин и двамата активност участвали в убийството на българи!

    Коментиран от #8

  • 2 Нас червеното знаме роди ни

    11 4 Отговор
    Наследниците на ДъртТанян с парите ще подпомогнат сънародниците си от Карабах.
  • 3 Дрът Вейдър

    8 2 Отговор
    Не е като нашите селски къщи
  • 4 баба Ви

    9 8 Отговор
    Идеален е за бежанци!
  • 5 anonim

    2 2 Отговор
    Щом е на дАртанян и за дъртаците ще става
  • 6 Грульо

    3 3 Отговор
    2 милиона за тоз обор ли бе?! :D

    Коментиран от #7

  • 7 винкел

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Грульо":

    У нас продават къша в Бояна с 600кв/м. двор за 3 мил.евро.
    Кога ще ни настигнат французите?
  • 8 Алооо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Супер":

    Научете се поне, че имената се пишат с главна буква. Прав сте, но България са я затривали доста западноевропейци! Четете!