Отидете към основна версия

6 043 19

Местната икономика се разширява след напускането на чуждите компании

  • ikea-
  • русия-
  • мебели-
  • производители

Производителите на мебели увеличават производството си след напускането на IKEA

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Производителите на мебели от Бурятия могат да разширят производството, след като IKEA напусна Русия. Така те мога да заместят вноса. „Трябва да разширим производството. Обемите към момента са малки и сега работим с тях по въпроса за разширяването", каза ръководителят на републиката Алексей Циденов. По думите му в руската република има няколко производители на мебели.

„Първият произвежда училищни мебели. Сега целенасочено изграждаме стратегия за снабдяване по такъв начин, че да предоставяме на училищата изключително продуктите на нашите производители. Тази година говорим за покупки за 17 училища, а след това и за още много", уточни Циденов. „Като се вземе предвид напускането на IKEA, перспективи има и аз и моите колеги вършим съответната работа“, допълни той.

IKEA обяви на 4 март, че спира всички продажби в Русия. Шведските магазини за мебели и стоки за дома ще бъдат затворени за три месеца - до края на май.

IKEA е най-големият в света търговец на дребно за обзавеждане на дома, основан през 1943 г. в Швеция. От 2000 г. насам компанията отвори 14 големи магазина в няколко региона на Русия и три магазина с градски формат в Москва.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 40 гласа.

Свързани новини