Отидете към основна версия

2 905 26

Съдбата на руските заводи на IKEA

  • ikea-
  • завод-
  • работа-
  • възстановяване

Един от двата завода заработи отново

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившата фабрика за мебели IKEA в град Тихвин, Ленинградска област, а сега Лузалес-Тихвин, възобнови производството на мебели, като то започна с пускането на нов продукт - кухненски плотове от масивен бор, съобщиха от пресслужбата на компанията Luzales, новият собственик на производството.

„Фабриката за дъскорезница и мебели в Тихвин, придобити от Luzales LLC от известната шведска компания, продължават да работят. Тъй като производствените мощности са заредени, компанията планира постепенно да постигне планираните цели. Рестартирането на производството започна с пускането на напълно нов продукт - кухненски плотове, изработени от масивен бор. Тези плотове са с високо качество, дълъг живот и оригинален външен вид, тъй като всяко дърво има уникална естествена текстура.

Първата партида плотове ще бъде доставена като част от кухненски комплекти в жилищна сграда с детска градина, построена от Luzales в Сиктивкар.

Гамата от маси се нарича "Shondi", което означава "слънце" на езика Komi - маса, на която се събира цялото семейство, роднини и приятели, действа като символ на обединението, като слънцето.

"Luzales" е едно от водещите дърводобивни и дървообработващи предприятия на Република Коми, работещо от 1999 г., създаден е пълен цикъл на работа от дърводобив до дълбока обработка и продажба на готови продукти, включително за износ. През февруари 2023 г. правителствената комисия на Руската федерация одобри заявлението на Luzales LLC за придобиването на две фабрики на шведската компания IKEA в Ленинградска и Кировска области. Беше съобщено, че те ще бъдат преименувани на Лузалес-Тихвин и Лузалес-Вятка, а нови мебели ще бъдат произведени под марки на езика Коми.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 27 гласа.

Свързани новини