Отидете към основна версия

14 414 39

Цената на къща със собствен кей в България

  • imot.bg-
  • къща-
  • кей

Предлага се на брега на Варненското езеро

Атрактивни обяви за продажба на имоти не липсват на българския пазар. Особено това се отнася за сегмента на къщи. След пандемията от коронавирус той значително се разви. Започна строителството на цели комплекси с къщи в близки до София и големите градове населени места на разстояние 40-50 км.

С навлизането в летния сезон къщите по морето отново са атрактивни. Такива могат да бъдат купени на първа линия, на места с добра пътна инфраструктура до морето. Предлагането е предимно на къщи строени през последните 15-20 години. Повечето са със собствени басейни, изби, джакузита и разбира се „уникална гледка“ към морето.

На пазара обаче се появяват и бутикови нестандартни къщи. Една от тях е къща на брега на варненското езеро със собствен кей. Обявата е публикувана преди дни в най-големия сайт за недвижими имоти у нас imot.bg, а собственикът иска за имота си 3.5 млн. EUR – цена, която за българския пазар е в горния ценови сегмент, но за Европа е доста добра. Срещу нея новият собственик ще получи 3-етажен имот с разгъната застроена площ от 500 кв.м и дворно място от 1360 кв.м. Строена е през 2022 г. и е с локално отопление. Разполага още с два гаража с автоматични врати „Хьорман“, автоматична поливна система, градинско осветление, видео наблюдение, пречиствателна станция, оптичен интернет.

Вестибюл, голям холен дневен тракт с камина от 200 кв.м са разположени на първия етаж. Паркетът е от тиково дърво, а вратите от масив златен дъб. Кухнята е с площ 80 кв.м и също се намира на първия етаж. Има и голяма панорамна веранда с гледка към езерото.

Към втория етаж се стига по голяма вита мраморна стълба. Там са разположени 2 спални с гледка към езерото, бани, гардероб, стая за гости, кабинет и голямо помещение, което може да бъде използвано като библиотека, киносалон или игрална зала.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 26 гласа.

Свързани новини