Отидете към основна версия

8 089 40

Жилище на Зеленски е сред най-търсените имоти, обявени на търг

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • жилище-
  • търг-
  • продажба

Национализираният имот се намира в Ялта

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Национализираното жилище на украинския президент Володимир Зеленски в центъра на село Ливадия в Ялта, е най-търсеният имот, предлаган на открити търгове. Това съобщи председателят на Държавния съвет на републиката Владимир Константинов в своя Telegram канал.

„В момента на открити търгове са публикувани съобщения за продажба на жилищни помещения, включително апартамента на семейство Зеленски. Този обект е най-търсеният на търг сред пуснатите, търговски и санаторно-курортни обекти“, пише Константинов.

Той отбеляза, че до края на тази година е планирано национализираното имущество да бъде отчуждено чрез търг на 19 лота. В резултат на продажбата на обекти в бюджета на Крим ще влязат над 1 милиард рубли.

Според Константинов от началото на 2023 г. в Крим се провеждат състезателни процедури за продажба на национализирани недвижими имоти на граждани и държави, извършващи неприятелски действия спрямо Русия, в размер на 8 лота на обща стойност около 820 милиона рубли. Тези средства вече са в бюджета на републиката. Става дума за жилищни имоти и бизнес имоти. Например част от магазините на веригата Епицентър (Rusline Co LLC) бяха продадени. Сумата на сделката беше около 500 милиона рубли.

Апартаментът на Зеленски с площ от 119,5 кв.м беше национализирана през март 2023 г., а в началото на октомври беше обявена на търг с първоначална цена 24,6 милиона рубли. Обявява се на търг в степен на завършеност. Апартаментът се намира на пети етаж. От балкона му се открива гледка към Черно море и двореца Ливадия с прилежащата градина. Заявки за покупка на апартамент ще се приемат до 26 октомври, като участниците в търга са длъжни да внесат депозит в размер на 50% от началната цена. Самият търг ще се проведе на 30 октомври. През септември Константинов каза, че в апартамента на Зеленски може да бъде създаден музей на борбата с нацизма.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Свързани новини