Отидете към основна версия

3 767 2

Най-атрактивните райони на Дубай

  • дубай-
  • чужденци-
  • покупка
Marina Dubai остава най-популярното място сред чужденците

При споменаването на Дубай, първата асоциация на много чужденци е, че това е рая на земята и където да купиш имот няма да сбъркаш. Оказва се, че това не е точно така. Има райони в емирството, в които трудно чужденец би купил имот и други, които са предпочитани. Най-популярен за покупка и наемане на имот сред чуждестранните клиенти остава Dubai Marina. През последната година рязко се повиши интересът и към Dubai Sports City. Това показват данните проведени от компанията PropertyFinder сред близо 2 милиона потенциални купувача.

След Dubai Marina, най-предпочитани са районите Downtown Dubai, Palm Jumeirah и Jumeirah Lake Towers. Растет популярность и кварталов Jumeirah Village Circle, Dubai Sports City, International City.

„Пазарът на недвижими имоти в Дубай се намира във възход. С около 20% поскъпнаха имотите през 2013 г. Почти всяка седмица предприемачи обявява нови проекти”, отбелязват местни брокери.

Дубай измести Сингапур в класацията на най-предпочитаните места за инвестиции по цял свят, проведена преди време от агенция Cluttons. Така първите три дестинации са вложение в недвижими имоти са Лондон, Дубай и Сингапур.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Скоро в Дубай ще има дефицит на жилища

    През последното десетилетие в Дубай се стекоха неимоверно голям брой крупни предприемачи. Повечето от тях спечелиха милиони преди кризата, а други ...
    25.01.2014
    3 308
    8