Last news in Fakti

25 Януари, 2014 10:47 3 305 8

Скоро в Дубай ще има дефицит на жилища

  • дубай-
  • строителство-
  • жилища

През последното десетилетие в Дубай се стекоха неимоверно голям брой крупни предприемачи. Повечето от тях спечелиха милиони преди кризата, а други се задоволиха с по-малък залък от лъвския пай, след като кризата удари Обединените Арабски Емирства. Въпреки, че в Дубай продължава да се строи, в скоро време там може да се очаква недостиг на апартаменти. Причината е, че икономическият подем и скоростта на нарастване на населението, се движат с по-бързи темпове от изграждането на нови жилищни сгради.

„Свидетели сме на сериозен недостиг на апартаменти. Появяват се все повече училища, университети, тематични паркове и молове. Това е добре, тъй като там ще работят много хора. Но те трябва и да живеят някъде”, казва Самир Мунши, управляващ директор на компанията Orion Holdings. Това кара Мунши да прогнозира ръст както на цените на жилища, така и на наемите.

С 20% поскъпнаха имотите в Дубай през 2013 г. С още 10%-15% се очаква да се повишат цените през тази година, по данни на консултантската компания Knight Frank. Директорът на местната Агенция по вписванията – Султан Бути Бин Мейрен очаква значително по-висок ръст на цените – 35%-40%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    2 0 Отговор
    Купувай,НАРОДЕ,купувай-сега му е времето.....
    А след някоя и друга година-5-10-като отмине ПЕТРОЛНАТА ЕРА,
    ще станете световно известни благотворители и филантропи,
    като започнете да ги подарявате на който прояви желание.....
    Макар желаещи да живеят в пустиня надали ще са колкото сега....

    Коментиран от #3

  • 2 трезво мислещ

    3 0 Отговор
    Миленче изпадащ в елементарни ситуции които са доста плоскоумни.Ти питаш ли се аджеба на онези със шалварите и чаршафите кат им свърши петрола кво ще стане.Кво произвеждат те бе Миленче, да ми кажеш,че и аз да знам бананни ли отглеждат,маслини ли,портокали ли,ананаси ли,грейпфурти ли,мандарини ли,бостани ли или май произвеждаха коли,а не чакай малко май имаха много развито селско стопанство произвеждаха домати,чушки,пипер,картофи и прочие земеделски култури.Нека не пропускаме и развитото им животновъдство и огромния им износ на свинско месо.Ей верно бе щях да забравя гьола им дет благодарение на просташките им изпълнения утре от други ден ще жабуряса,поради простата причина,че водния им цикъл на течения е възпрепятстван от всевъзможни пясъчни изгъзици.Еййй значи заради такива елементарни недомислици се водят споровете по форумите.Колкото пари да имат чаршафите все някога ще свършат,а после не недостиг на имоти ще има,а липса на будали да живеят насред пустинята.

    Коментиран от #4

  • 3 трезво мислещ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "comments":

    Евалла comments,изказваш всичко точно,кратко и ясно,но за съжаление изкаже ли се мнение в противовес на всеобщата утопия веднага ти лепват етикет хейтър.Имаш един плюс от мен,макар че исках да са няколко,но кво да се прави ограничение на системата.
  • 4 VARNA

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "трезво мислещ":

    почти винаги когато коментарите ти са за положението в българия са били в 10-та или много близо до 10.
    този път обаче си много далече от истината.
    живял съм там 2 години и бях много изненадан когато научих, че те произвеждат почти всички зеленчуци, цитруси , мляко риба, пилешко и други храни.
    имат специални кооперативни магазини където продават месно произведени продукти.
    отделно вече започнаха да си връщат инвестираните пари в туризма, дубай гъмжи от туристи и не като тази дето идват у нас ами такива с пари.
    отделно си промениха законите и позволиха на чужденци да притежават имоти, защото за разлика от нас разбраха, че това са най лесно спечелените пари, чужденеца не може да си го вземе в къщи, трябва да идва да си го наглежда да плати за подръжка а и преди това го е платил 5 пъти повече от стоиноста му.
    но това не е най главното, те като норвегия например имат фонд който инвестира петродоларите за времето когаато няма да има петрол.
    вече притежават по голяма част от най големите компании в света, това не е тайна и може да го провериш.
    спомням си преди садам да нападне кувейт, приходите им от инвестираните долари надминаваха приходите от продажбата на петрол.
    така, че арабелите може да са мързеливи но не са глупави а когато не разбират нещо не се срамуват да наемат някой американец или англичанин да им обясни или им го направи, като например най голямото летище в света или най голямото пристанище в света.
    така, че проблема не е липсата на петрол, а по с

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 VARNA

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "VARNA":

    не знаех, че има ограничение за големината на постовете.
    само да допълня че проблема на емиратите пак и над другите от залива е имигрантите които построиха всичко това, те са вече 5 пъти повече от месните и е въпрос на време когато ще се надигнат да си търсят правата, и тогава всичко ще отиде по дяволите.
  • 6 comments

    0 0 Отговор
    VARNA-а не си ли се замислял над факта-да,сега всичко е чудесно,
    функционира безупречно и всички са доволни-благодарение на
    НЕ СЪВСЕМ ЗАСЛУЖЕНАТА РЕКА ОТ ПЕТРОДОЛАРИ,но тя ще спре
    съвсем скоро-и тогава?
    Всичките тези инвестиции сега оправдават съществуването си,но
    само за година-две-три-без пари и поддръжка-всичко ще се
    превърне в руини и развалини!
    И не е тайна за никого-света толкова много"ги обича",че още на
    другият ден след петроепохата такава "ръка за помощ "ще им
    даде и подаде,че чаршафите чак НОСЪТ ЩЕ ГИ ЗАСЪРБИ!
    Много елементарни и говорещи не особено добре за авторите са
    тези глупави и лишени от здрав разум тези,че те сега
    инвестирали и се подсигурявали за бъдещият безнефтен свят!
    Света не е забравил луксозните первезни златни тоалетни на
    мързеливците и рано или по-късно-ще си платят за незаслуженият комфортен живот сега!
    Не съм пророк,не съм ясновидец-само трезво и разумно съпоставям фактите и си правя съответните изводи.
    За мен най-вече,като и чат-пат ги споделям-САМО-с хората
    около мен и никого не заставям да мисли като мен!
    Това е.
  • 7 трезво мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "VARNA":

    VARNA никой не отрича,че чаршафите инвестират парите от петрол върху земята и,че настина се стремят да развият едно бъдеще което ще им осигури едно по нататъшно съществуване без петрол,но дотолкова всичко останало е просто пожелателно.Нямам нищо против културните и възпитани араби,но ето малко факти : Дубай е едно от седемте емирства в ОАЕ с доста висок статут и тежест на мнение,населението е 1 616 430 души,а големината 4114 km2.Временно заетите по строителни проекти сигурно надминават местното население,а доходите които получават оттам, дори в минималната си част, пак остават там,което понастоящем е добре за Дубай.Изхранването на толкова население колкото и да изглежда като незначителен проблем сега,може да се окаже такъв в бъдеще,защото навика им за разточителство ще им изиграе лоша шега,както всичко останало което е изчерпаемо и парите са изчерпаеми.Каквото и производство да имат на този етап набавянето на питейна вода при тях не е в тези промишлени и изобилствени количества както при наште географски ширини,а преработката на солена вода е съпроводена с много цикли до достигането и на ниво питейна което я оскъпява и я прави неизгодна за употребата и за селкостопански нужди.Отделно климата им не благоприятства за отглеждането на едри животни та дори и малки,не само заради жегите,а и заради евентуалните последствия от епидемии по животните(прасето е причинно забранено от религията им,иначе затриването им като човешки вид е просто въпрос на седмици) .Н
  • 8 трезво мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "VARNA":

    продължение на пост 7:

    Но пак поставям истинския въпрос,как се постига прогреса,а той според мен се постига със средства,които утре от други ден няма да бъдат давани така охотно на арабите без да са ги заработили,тогава приятелю чисто добросърдечно без никакви язвителни помисли,ти пожелавам най-искренно да разполагаш със свободни средства,защото чарашафите ще си разпродават фераритата и ламботата срещу хранителни контейнери.Просто ще се получи нещо от рода на плащането в натура,което са го упражнявали дедите ни,но пак казвам,ще имаш възможността да си изпълниш една от мечтите на всеки мъж,да имаш расов жребец.Доколкото арабите,не им желая злото,защото съм вярващ човек,а в религията е споменато : Не пожелавай . . . ( зло ), нито какво да е нещо, което е ( във вреда ) на ближния ти.Хайде със здраве VARNA,пожелавам ти една успешна и ползотворна 2014г. и много здраве и щастие на теб и твоето семейство,а доколкото арабите е просто въпрос на време да се види кой е прав,кой не.