Отидете към основна версия

7 097 11

Полицаи закопчаха Цар Киро (Обновена)

  • кирил рашков-
  • цар киро-
  • арестуваха-
  • пловдив-
  • хотела му

Причината е съпричастност към притежание и разпространение на наркотици

Спецполицаи арестуваха Кирил Рашков в хотела му Пловдив, съобщи „Дарик“. Полицейското присъствие пред сградата е засилено.

Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, седял пред хотела, охраняван от полицаи, а в градинката отпред полицаи с маски разпитвали хора.

Пред сградата бил паркиран и джипът на Кирил Рашков, който щателно бил претърсен от полицаите. Органите на реда охранявали и двама младежи от ромски произход, за които се предполага, че са внуците на цар Киро.

По непотвърдена информация акцията е започнала към 17 часа.

Кирил Рашков е задържан за 24 часа по Закона за ДАНС за

съпричастност към притежание и разпространение на наркотици,

съобщи по-късно на специална пресконференция тази вечер окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от Радио „Фокус” - Пловдив.

В петък ще бъде преценено какви обвинения ще бъдат повдигнати спрямо Кирил Рашков. Претърсвания и изземвания продължават и в момента.

Във вторник са били повдигнати обвинения на други трима български граждани, които са задържани под стража за 72 часа за притежание и разпространение на наркотици. При претърсвания у тях са били открити 2,700 кг амфетамин, както и консумативи за производство на наркотика. Открити са също и огнестрелни оръжия, както и боеприпаси за тях.

Кирил Рашков е задържан за съпричастност към деянията на обвинените вече лиц, които са от Асеновград и Пловдив.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини