Отидете към основна версия

2 036 3

Съдът оправда Брендо

  • съдът-
  • оправда-
  • брендо

Евелен Банев и останалите трима подсъдими са невинни по обвинение за пране на пари от наркотрафик

Софийският апелативен съд напълно оправда Евелени Банев – Брендо по обвинението за пране на пари от наркотрафик.

Така съдът отмени присъдата на Софийския градски съд от 7 години и половина затвор и глоба от 30 000 лева, които соченият за кокаинов крал получи през февруари 2013 г.

Освен Банев, оправдателна присъди получиха и другите трима подсъдими - бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева, вдовица на разстреляния през 2005 г. Константин Дишлиев и Симо Карайчев.

От първоинстанционния съд тримата бяха осъдени на по 3 г. условно с по 5 г. изпитателен срок.

Факти.Бг припомня, че Брендо и останалите подсъдими бяха привлечени като обвиняеми по това дело през април 2007 г. Впоследствие Софийската градска прокуратура ги изправи на съд за това, че от 17 октомври 2002 г. до края на май 2005 г., са превеждали парични суми от различни сметки в чужбина към "Прайвът файнънс юниън” АД, като са „знаели или предполагали”, че средствата са придобити от наркотрафик”.

Те бяха обвинени също и за това, че са изпрали пари, придобити от внос на наркотици в Италия и Испания, осъществен от Атанас Генов през 2000 г. и от група, ръководена от Ивайло Хеселбърт, в периода межу края на 2003 г. и 15 февруари 2005 г.

Паралено с процеса, който течеше на първа инстанция и нас, срещу Брендо се водеше дело и в Италия за международен наркотрафик, по което той получи 20 години затвор. Присъдата обаче не е окончателна и все още не е влязла в сила.

Сега Софийският апелативен съд освобождава Евелени Банев – Брендо срещу "подписка".

Прокуратурата може да оспорва решението пред Върховния касационен съд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини