Last news in Fakti

11 Юли, 2014 11:46 2 031 3

Съдът оправда Брендо

  • съдът-
  • оправда-
  • брендо

Евелен Банев и останалите трима подсъдими са невинни по обвинение за пране на пари от наркотрафик

Софийският апелативен съд напълно оправда Евелени Банев – Брендо по обвинението за пране на пари от наркотрафик.

Така съдът отмени присъдата на Софийския градски съд от 7 години и половина затвор и глоба от 30 000 лева, които соченият за кокаинов крал получи през февруари 2013 г.

Освен Банев, оправдателна присъди получиха и другите трима подсъдими - бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева, вдовица на разстреляния през 2005 г. Константин Дишлиев и Симо Карайчев.

От първоинстанционния съд тримата бяха осъдени на по 3 г. условно с по 5 г. изпитателен срок.

Факти.Бг припомня, че Брендо и останалите подсъдими бяха привлечени като обвиняеми по това дело през април 2007 г. Впоследствие Софийската градска прокуратура ги изправи на съд за това, че от 17 октомври 2002 г. до края на май 2005 г., са превеждали парични суми от различни сметки в чужбина към "Прайвът файнънс юниън” АД, като са „знаели или предполагали”, че средствата са придобити от наркотрафик”.

Те бяха обвинени също и за това, че са изпрали пари, придобити от внос на наркотици в Италия и Испания, осъществен от Атанас Генов през 2000 г. и от група, ръководена от Ивайло Хеселбърт, в периода межу края на 2003 г. и 15 февруари 2005 г.

Паралено с процеса, който течеше на първа инстанция и нас, срещу Брендо се водеше дело и в Италия за международен наркотрафик, по което той получи 20 години затвор. Присъдата обаче не е окончателна и все още не е влязла в сила.

Сега Софийският апелативен съд освобождава Евелени Банев – Брендо срещу "подписка".

Прокуратурата може да оспорва решението пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Е, няма оправия в тази държава...
  • 2 любител

    0 0 Отговор
    Е каква държава сме, от ДНА - им казаха за кокаина, хванаха ги, осъдиха в чужбина, нашите ги осъдиха и като се смени правителството ги оправдаха...?!?
  • 3 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    защо го докарахте от италия щом е невинен?румъния също го търси ,можеше да иде там и да го осъдят ,а не тук да берем срам ,а и да показваме нивото на правораздавателната система.
    как ще гледа на нас сега италианската и румънската прокуратура?
    българските съдии ,прокурори и следователи са най-корумпираната и безгръбначна част от обществото ни.техните действия съботират развитието ни и са в основата на застоя в който сме затънали!