Отидете към основна версия

1 932 11

Сидеров пак сключи споразумение със съда

  • сидеров-
  • споразумение-
  • съда-
  • сключи

Той е осъден на пробация за инцидента на летище Варна от 2014 г.

Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е осъден и за инцидента на летище Варна от 2014 година. Софийският градски съд одобри споразумение на Сидеров с прокуратурата и му наложи наказание пробация за срок от година и два месеца.

Това е петият съдебен процес срещу него, който приключва по този начин. С него приключват всички производства срещу лидера на "Атака", които прокуратурата е образувала досега.

Факти.бг припомня, че инцидентът на летището във Варна стана на 6 януари 2014 г., когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен.

След случая главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата, но той сам се отказа от него. По обвинението за хулиганство лидерът на „Атака“ може да получи наказание до 5 години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до 3 години лишаване от свобода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини