Last news in Fakti

20 Април, 2016 11:49 1 931 11

Сидеров пак сключи споразумение със съда

  • сидеров-
  • споразумение-
  • съда-
  • сключи

Той е осъден на пробация за инцидента на летище Варна от 2014 г.

Сидеров пак сключи споразумение със съда - 1
Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е осъден и за инцидента на летище Варна от 2014 година. Софийският градски съд одобри споразумение на Сидеров с прокуратурата и му наложи наказание пробация за срок от година и два месеца.

Това е петият съдебен процес срещу него, който приключва по този начин. С него приключват всички производства срещу лидера на "Атака", които прокуратурата е образувала досега.

Факти.бг припомня, че инцидентът на летището във Варна стана на 6 януари 2014 г., когато по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от "Атака", влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен.

След случая главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на депутата, но той сам се отказа от него. По обвинението за хулиганство лидерът на „Атака“ може да получи наказание до 5 години затвор, а по обвинението за нанасяне на лека телесна повреда се предвиждат до 3 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    1 1 Отговор
    Не е ли крайно време съдът да откаже споразумение и да защити интересите на обществото ?

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Волен

    2 1 Отговор
    Този е рецидивист по всички показатели
    Ефективно трябва да лежи при приятелите му м...лите - там да го полюбят и да миряса !
  • 3 Монго

    1 1 Отговор
    А се правеше на мъжкар...мишка такава.
  • 4 гост

    1 1 Отговор
    След като се предвижда затовор, защо по дяволите 5 пъти подред се споразумяват за пробация? Какви са тези споразумения? Това е цирк, не е съд. Ако е съд след първото провинение, ще сключи сделка, след второто ще го осъди условно с изпитателен срок, но след третото директно влиза в затвора. И то за максимума, понеже нали този боклук представя страната в една или друга комисия, неговата мутра е в парламента и подобава да е приличен, да работи за хората и т.н. Той скача, бие, плюе, и то полицаи, а после сключва сделки и готово. Съдията колко е взел? Заради такива съдии има убийци, рецидивисти, крадици и измамници на свобода, които продължават да тормозят народа. Един вид ако искаш свободия, престъпност и безнаказаност ела в България. Тук съдията ще те оправи, само цената да си платиш.
  • 5 незнайко

    1 2 Отговор
    Продължават да ни отвличат вниманието, от други много по важни въпроси. За Сидеров е ясно, че е газил лука много пъти, но не се е скрил или избягал като Пеевски. ПАРИ НЕ Е КРАЛ. Защо ние обикновенните граждани, не винаги преценяваме нещата реално? Каквото ни сервира пресата това е, но не бива да е така.

    Коментиран от #8

  • 6 бай Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    А, как може Съда да защити интересите на обществото, сед като защитава интересите само на олигархията и пионките и на постовете на властта? Сидеров, ако е извършил престъпление през 2014 г. защо това лицемерно престъпно двулично интересчийско неправосъдие му предявява обвинение цели 2-3 г. след това? Значи служителите на правосъдната система са за раследване, арест, обвинение за неизпълнение служебните им задължения, връщане на заплатите им вземани досега с лихвата по БНБ и затвор! Значи са укривали престъпления... След като не са го арестували тогава значи признават, че не е извършил престъпление. Тогава сега извършват престъпление след като го арестуват. Арестувайте магистратите и ги пратете в затвора за фалшиви обвинения! А тоя го пуснете със забраната да пие 10 години алкохол! И да изчисти паметниците, понеже само той ще го направи - останалите държавни служители са заети да се чудят как да усвоят ен Мъней, а не за оправят справедливо Закони и прилагане тук. Тоя не е виновен, щом цели 3 г. правосъдието знае какво е станало и не му е предявило обвинение! А щом не е виновен, значи Правосъдието е виновно! Арестувайте Цацатаа и подчинените му и ги изправете със завързани очи до стената и с правото на избор - или връщат заплатите с лихва и отиват в затвора или се тества залежала граната от завода в Миджур, дали може да се самовъзпламени ако е поставена между топките му-им! Ето така се гради България, а не като тия на постовете!
  • 7 бай Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Явно Винету и останалата лапаческая мафийка от какви ли не лапачи и партии се е уплашила, че идват избори и Сидероглу-щандартерфюрер може да им чопне голяма част от вота, та са решили да го омаскарят и неутрализират по случай изборите... Иначе ако бяпа истинско Правосъдие Цацата и останалите им лакеи щяха да предяват обвинение в няколко дневен срок по НПК, още през периодите на извършвания на делата му. А те мълчаха с години... Тия ли ще защитят интересите на България и обществото? Та това са живи самоуличили се многократно слуги на задкулисието КОЙ олигархията. Може ли няколко години да не предявиш обвинение по ясен случай и изведнъж да започнеш и петте обвинения? Явно Баци и гилдийката са решили да го разчистят като конкуренция за изборите и сега бедният Сидеров ще търка паметници? Впрочем той сам е пожелал да почисти - затова уважение към его Персън. Но към Правосъдните - никакво уважение за това поведение! По Закон се нарича укривателство и съучастие в извършване на леко престъпление. А затова са описани наказанията. Защо тогава сгрешилите правосъйдни не са осъдени още цели 2-3 години? Значи цялата система е за разследвнане, обвинения, съд и затвори на много от правосъдната система! Сега е добре именно ДАНС да нахлуе при Цацата и докато оня пие кафе да го проснат на пода и да му креснат - Мърдай и каквото и да кажеш ке го чуеш в Съда по мегафон и видео! Но май не искат и те?
  • 8 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Не е крал пари лиии?!...Според тебе митничара и катаджията крадат ли пари от теб,ИЛИ САМ МУ ГИ ПРЕДЛАГАШ?Е точно това направи Волен по-богат със десетки милиони - "златното му пръстче" при управлението на "Тройната коалиция",които "любезно" му бяха преведени по сметките в чужбина от БСП/ДПС!А имаш ли си пък изобщо идея КОЛКО МУ Е "ТАКСАТА" ЗА ДА ТЕ НАПРАВИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В ГРАДА ТИ?А КОЛКО-ЗА ДЕПУТАТ?!И това ОТ КОЛКО ГОДИНИ е?...
  • 9 УУУУУУУ

    1 0 Отговор
    НЕ НАРОД А МЪРША е казал ПенчоСлавейков преди 150 години.Колкото и да се трепеш .колкото да си , да тровиш нервите да рискуваш здравето си и това на семейството остана неразбран и неподкрепян.Многогодишната мечта на УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИЗРОДИ ВЗЕ ДА СЕ СБЪДВА и то и не без ХРОНИЧНАТА ПРОСТОТИЯ на Българина..ДОЙДЕ ВРЕМЕ СВЯСТНИТЕ ДА НАРИЧАМЕ ЗА ЛУДИ А ЛУДИТЕ ЗА СВЕСТНИ..,,Христо Ботев".......Съсъпаха семейството на този човек ..Жена му я викаха вечно на разпит .Блъскаха я като парцал в ВИТИЗ . Родилка на един месец....Всички се радват че ударили Сидеров а съжалиха побойника че,, не му издържали нервите"И всички това става пре очите на пияната министъркана МВР.Ако бяха ударили депутат от Герб какво щеше да стане..Опозицията е пре д унищожение Щом ви харесва този живот радвайте се на унижаването на Волен Сидеров Дано прогледнете някога за да разберете че всичките политици не струват колкото Волен Сидеров
  • 10 гост

    0 1 Отговор
    Тоя дано го вкарат на топло при мургавите с парафиновите бухалки , те ще го оправят .
  • 11 колониална биологична единица

    1 0 Отговор
    Под мен има едни коментари на "хора" които май още не са осъзнали,с каква шеметна скорост се сгромолясваме като народ и държава.Вместо да се радвате за шестото по ред дело срещу Сидеров,си задайте ама честно въпроса,може ли да съществува една държава ,ако не се раждат деца,може ли постоянно една държава да живее от кредити,може ли средствата за производство енергетика ,злато,мед и др. важни суровини да са в не български ръце.Независимост ли е това държавата да не може да взима самостоятелно своите решения.Колко според вас може да издържи още това "образование" наречено държава.Накрая ще дойдат турците да приобщят тази територия с останалите роми,или точно това чакате и тайно се надявате.Не гласувам за Сидеров и не искам тук да става 5-та руска колония,както и всякаква такава друга,но за много неща други е прав.