Отидете към основна версия

2 161 9

Мигрантите не трябва да са изкупителна жертва за убийството във Фрайбург

  • фрайбург-
  • убийство-
  • престъпление-
  • изкупителна жертва-
  • афганистанец-
  • мигранти

Убийството на младото момиче само засили антиимигрантските настроения в страната

Снимки АП/БТА

Властите в Германия призоваха германците да не превръщат мигрантите в изкупителна жертва, след като афганистански младеж бе арестуван за изнасилването и убийството на германска студентка, пише Би Би Си.

17-годишният афганистански младеж бе заподозрян, след появата на ДНК — тест, който го свърза с място на престъплението във Фрайбург, където жената бе нападната през октомври.

Вицеканцлер Зигмар Габриел предупреди германците да не използват престъплението като средство за "провокации и конспиративна пропаганда".

Заради огромния брой мигранти, които пристигнаха в страната през миналата година, напрежението, около въпроса за имиграцията, постоянно расте.

19-годишната студентка по медицина изчезна в средата на октомври на път за вкъщи. Тя се прибирала от парти в университета във Фрайбург, когато бива нападната. Тялото й бе намерено по-късно в река Драйзам.

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел Щефен Зайберт осъди "отвратителното" престъпление във Фрайбург, но добави, че: "Ние не трябва да забравяме, че говорим за едно евентуално престъпление, извършено от един афганистански бежанец, а не от цяла група хора, които също са афганистанци или бежанци, като него."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини