Last news in Fakti

5 Декември, 2016 15:18 10 212 14

Убийство на млада германка взриви антимигрантски страсти

  • германия-
  • убийство-
  • имигранти

Млад афганистанец заподозрян за зверско престъпление

Убийство на млада германка взриви антимигрантски страсти - 1
Снимка: БТА/AP

Убийството във Фрайбург създаде непоносимо напрежение. Този, който има нужда от подкрепа уби този, който му я дава. Една млада жена, най-доброто, което може да даде едно общество... стана жертва на готовността си да помага, пише в. „Ди Велт“. Тя бе убита от този, който трябва да благодари за възможността да преживее на нейната помощ. „Ако през септември 2015 г. границите бяха останали затворени, студентката по медицина от Фрайбург щеше още да е жива, казват критиците на политиката „Добре дошли“. Те имат право, пише в. „Ди Велт.

Вчера Фрайбург избухна в протест срещу миграционната политика на Меркел.

Демонстрацията е събрала привърженици на антимигрантската партия „Алтернатива за Германия“, съобщи в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Те гневно са скандирали против „добре-дошли културата“, за която канцлерът Ангела Меркел често е атакувана.
Около 300 души са участвали в контрадемонстрация и се е наложило полиция да държи на разстояние двете групи.

За престъплението е заподозрян и арестуван 17-годишен афганистанец. Той е влязъл в страната през 2015 г. непридружен от възрастни и е търсил бежански статут.


По-късно медии съобщиха, че чужденецът е признал за престъплението. Социалните мрежи пламтят от омраза против бежанците, пише британският „Дейли експрес“.

Пост в Туитър припомня, че Ангела Меркел през 2016 г. се е зарекла за „нулева толерантност, когато става дума за вътрешната сигурност“. „Как изглежда вътрешната сигурност през 2016-а, г-жо Меркел?“, ехидно пита авторът.

Друг туит е по-категоричен: „Мария Ладенбургер щеше да е жива, ако не беше политиката на Меркел за бежанците“.

Трети автор припомня изявление на Мартин Шулц, обявилия оставката си председател на Европейския парламент, според което „Това, което бежанците носят в страната ни, струва повече от злато“.

Язвителният въпрос тук е „Беше ли Мартин Шулц на погребението на Мария Ладенбургер?“

Допълнително нагнетиха напрежението публикации, че същият мигрант може да е виновен и за изнасилването и убийството на друга млада жена в града. Но германската полиция, цитирана днес от медиите в страната, е категорична, че няма връзка между двете престъпления, предават Асошейтед Прес и БТА.

Надигащата се вълна обществен гняв прави все по-трудно за канцлера до оправдае това, че не поставя таван на броя бежанци, които могат тепърва да пристигат, коментира „Дейли експрес“.

Всекидневникът припомня, че Ангела Меркел смята да се бори за четвърти мандат на власт на изборите догодина.

Красивата Мария Ладенбургер успоредно с учението си е работила за подпомагане на мигрантите в града, но полицията не смята, че е срещнала убиеца си преди комшарната нощ срещу 16 октомври.

Тя се е връщала с велосипеда от парти, когато нападателят я е изнасилил преди да я удави в реката, където през деня са открили тялото й.

През месеца, последвал престъплението, са били разпитани около 1400 свидетели, а за съобщаване на полезна информация бе обявена награда от 35 000 евро.

Мигрантът, който живеел в района, е бил заподозрян по запис от видеокамера за наблюдение на трафика. После ДНК тестове са го свързали със самото престъпление.

Днес „Дейли експрес“ съобщи, че Мария е дъщеря на високопоставен служител в Европейския съюз - д-р Клеменс Ладенбургер. През октомври той и съпругата му Фредерика са написали в некролога за дъщеря си: "19 години Мария беше лъч слънчева светлина за нашето семейство и ще остане такава".

На 6 декември девойката би навършила 20 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    35 0 Отговор
    Всичката сган обратно откъдето е дошла или под ножа.
  • 2 хайл

    33 3 Отговор
    Мисля,че вече е крайно време да се надигнат расовите и националистически страсти от времето на великия Хитлер и да изчистят тая сган човекоподобна и покрай нея и м...ли,п...ли и секва извратена измет и изедници от Европа.
  • 3 mediator37

    29 1 Отговор
    Изнасилиха и убиха това младо, красиво и добронамерено към тях момиче, какви други могат да бъдат страстите освен антиимигрантски ?
  • 4 защо

    39 0 Отговор
    Големите телевизии бТВ, Нова и пр. продължават да не го споменават в новините!?!? Има ли медийна цензура, кой я налага!? Само с половин уста ни информират, че Бъчвата, ще си строи още лагери независимо от това, което стана в Харманли !? Продали са ни и на никой не му пука дори телевизиите са в играта!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да ама не

    15 2 Отговор
    Виновни са германците, защото не разбират нуждите на мигрантите афганистанци и пр. араби и африканци, и не ги интегрират правилно. Какво означават някакви убийства и изнасилвания на момичета и млади жени пред "мултикултурното обогатяване" носено от тези деца на исляма ?
  • 7 Върви народе възродени

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "защо":

    Когато Западът окончателно им тръшне вратите къде мислите ще останат заклещени любимците на евротолерастите?
  • 8 шшш

    8 0 Отговор
    аллах акбар ,благодарим на Меркел много..
  • 9 гост

    16 0 Отговор
    Разочарован съм от германците , започнали са да приличат на българите
    Това не е нацията която прегази света . Тези хора защо не се вдигат ? Не са гладни ,но една шепа помияри се гаврят с нацията им .
  • 10 ДесаСтоян ТО

    1 0 Отговор
    Искам да си го гледам в къщи тоя хубавец! Може шмеркелита на прави програма за разселване по домове, като тези за децата, и държавата да ги дава мигрантите на приемни семейства за което да се плаща като на децата.
  • 11 Мюнхен

    10 0 Отговор
    Кристална нощт 2 !!!!!
  • 12 Сенсей

    9 0 Отговор
    Да си толерантен към нетолерантните си е чиста глупост и простотия. Годините на промиване на мозъци с тая либерална култура и евроценности превърнаха европейците в жертвени агнета и то до положение сами да пъхат глава в устата на вълка.
    Сигурно Мария е била една от многото посрещачи по гарите със знамеце "Welkomen", обзета от еуфорията, че помагайки на 'клетниците", светът ще се превърне в едно красиво място. Чудя се какво ли си е мислила Мария в последните съзнателни минути от живота си? Това ли е сбъднатата й мечта? Почивай в мир, мило момиче! Дано тази нелепа смърт отрезви хилядите заблудени същества и те най-после осъзнаят каква заплаха представляват тези пришълци. Жалко, че продажни политици обричат на гибел невинни същества, точно като Мария! За съжаление тя няма да е последната.
  • 13 Роси

    2 7 Отговор
    А тук сякаш нашенци не са убивали млади момичета?!? Мъчно ми е за момичето, ужасяват ме убийствата, но най-мразя политици да си правят PR с човешкото нещастие... Очевидно, не само у нас политиците са идиоти...
  • 14 Реалист

    4 0 Отговор
    Германците се страхуват да не бъдат обвинени в расизъм и причиняват огромни беди на Европа. Всеки народ трябва да брани децата си, защото те са неговото бъдеще. Съжалявам, но чуждите деца са чужд проблем. Ако нашите деди бяха постъпвали като Меркел, сега голяма част от нас нямаше да ни има.
Новини по държави: