Отидете към основна версия

3 297 7

Съдят ученик, убил свой връстник в час

  • ученик-
  • убийство

В Окръжния съд в Плевен утре започва процес срещу 15-годишен ученик, срещу когото е повдигнато обвинение, че е причинил смърт на свой връстник.

Инцидентът стана по време на час по биология в училище "Христо Ботев" в град Славяново на 3 май, 2017 г.

Подсъдимият Т.С. е обвинен, че макар и непълнолетен, е могъл да разбира значението на деянието си и да ръководи постъпките си, и така е причинил смърт по непредпазливост на Р.Д. в следствие на умишлено нанесена лека телесна повреда. Според обвинителния акт, внесен от Окръжната прокуратура, това е станало в началото на третия час. Между подсъдимия и пострадалия възникнало леко спречкване, при което Т.С. нанесъл удар с ръка в брадичката на Р.Д., съобщиха от съда.

Последният се опитал, но не успял да удари съученика си. В този момент Т.С. го ударил втори път в главата. Р.Д. загубил равновесие, паднал на пътеката между чиновете и си ударил главата в пода. Започнал да трепери, получил гърчове и конвулсии.

Присъстващите се обадили на тел.112, откарали момчето до поликлиника, но лекарите там установили, че е неконтактен и не дава признаци на живот. Започнали реанимационни процедури, обадили се на Спешна помощ, опитали сърдечен масаж, обдишване с кислород и други, но усилията останали напразни и Р.Д. починал.

Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, в резултат на нанасяне на два удара в областта на лицето, падане на тялото и удара на главата в пода.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини