Отидете към основна версия

22 825 95

Пълен обрат! Две обвинения срещу д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха

  • жоро плъха-
  • д-р иван димитров-
  • пловдив-
  • убийство

Лекарят е освободен от ареста и е с мярка подписка, защото не са налице данни, че може да се укрие

Пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров в Пловдив.

Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на доктор Иван Димитров за убийството на рецидивиста Георги Джевизов - Жоро Плъха.

Магистратите смятат, че задържаният лекар не е действал в условията на неизбежна отбрана. На Димитров е повдигнато и второ обвинение за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. По двете обвинения докторът може да получи между 5 и 8 години затвор, коментираха за Факти.бг адвокати по наказателно право.

Лекарят е направил пълни самопризнания.

От тях станало ясно, че съпругата и децата на обвинения медик са живели в къща в Крумово и не са били в дома си по време на престъплението.

По данни на прокуратурата лекарят е наблюдавал кражбата на Жоро Джевизов в продължение на 30 минути от гаража си до Областната управа в Пловдив и е стрелял с предварително зареден пистолет Валтер – незаконно притежаван.

В дома на д-р Димитров са намерени още незаконни оръжия.

Според данни на разследващите той се е опитал да прикрие следите от убийството и е отказал категорично да се обади на тел. 112.

Стрелял е от упор.

Стрелбата по рецидивиста е станала извън двора на Димитров, убийството е извършено от упор, обясниха от прокуратурата. Няма запис на инцидента, но камера е записала действия на Димитров и негов приятел след това.

Обвиняемият д-р Иван Димитров е помолил двама свидетели да изтрият записи от охранителни камери, те не са го направили.

Прокуратурата твърди, че обвиняемият е помолил свой приятел да скрие оръжието на убийството.

Доктор Димитров има порезна рана на глезена, която е обработил сам след инцидента. Прокуратурата приема, че докторът е бил нападнат, правомерно се е защитил, но след това е превишил правото на неизбежна отбрана - затова е обвинен. Второто обвинение е за незаконното оръжие.

Димитров е освободен от ареста и е с мярка подписка, защото не са налице данни, че може да се укрие.

Днес изтече 72-часовата мярка за неотклонение на задържания пловдивски лекар Иван Димитров, който застреля Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в дома му с взлом посред нощ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини