Отидете към основна версия

3 655 10

Окончателно: Абитуриентът, убил жена на пешеходна пътека, в затвора

  • асен гюрганчев-
  • войната на пътя

Асен Гюрганчев прегази 61-годишна жена на "зебра" в Пловдив

Снимка: Plovdiv24

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 2 години и 8 месеца затвор на 19-годишния Асен Гюрганчев, който прегази и уби възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив. Младежът ще излежи наказанието си при общ режим.

Инцидентът се случи на 13 април 2017-а, когато Гюрганчев блъсна с лек автомобил Toyota и уби 61-годишната Бонка Куманова. Катастрофата стана на пешеходна пътека тип "зебра" на бул. "Шести септември".

Разследването установи, че джипът, управляван от абитуриента, се е движел със скорост от 67 км/ч, при позволена за населените места скорост от 50 км/ч. Гюрганчев е натиснал спирачката, но не е успял да спре заради по-високата скорост, като е ударил жената с предната лява част на автомобила. След удара, абитуриентът е избягал от местопроизшествието и се опитал да скрие автомобила, за да го ремонтира. На следващия ден обаче бе задържан.

Гюрганчев се призна за виновен пред окръжните магистрати в Пловдив и делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като присъдата на Гюрганчев бе намалена с една трета, както е по закон.

Наказанието му от 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" и 5 години „лишаване от право да управлява МПС“ бе потвърдена първо от апелативните магистрати в града под тепетата, а сега и от Върховния касационен съд.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини