Отидете към основна версия

10 073 13

Убиецът на хазартния бос опитал да избяга в Турция

  • слънчев бряг-
  • убийство-
  • хазартен бос-
  • коста миджурин

37-годишният Михаил Станчев е арестуваният за убийството на хазартния бос Коста Николов-Миджурина и опита за убийство на 22-годишната Симона

Снимка: МВР

37 - годишен мъж с чисто съдебно минало е извършител на убийството на 55 - годишния бизнесмен и прострелването на 22 - годишното момиче. Стрелбата стана около 21,14 ч. в събота вечерта.

Това съобщи на извънреден брифинг пред сградата на РУП Несебър главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов.

Той разкри, че задържаният се опитал да премине границата през ГКПП Лесово, но е арестуван в резултат на светкавичните действия на служителите от ОДМВР – Бургас.

Хазартният бос Коста Миджурин беше убит в Mercedes-a си, спрян в района на комплекс „Сън вилидж” в Слънчев бряг.

Причини за прострелването са ревност и неизяснени лични отношения между 37 годишния задържан и младото момиче. „Точната връзка между тях тепърва ще се уточнява”, заяви още главен комисар Маринов.

Той сподели, че според свидетели познанството между тях датирало от около месец. 22 - годишното момиче е пострадало тежко при стрелбата. То е претърпяло хирургични интервенции и е настанено за лечение в УМБАЛ – Бургас с опасност за живота

Установено е, че 37 годишния мъж притежавал законно огнестрелно оръжие, с което се сдобил по повод работата си, като управител и лице, работещо с парични средства в различни фирми.

В процес на изясняване е дали това е оръжието, с което е извършено прострелването.

Главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че на задната седалка в лекия автомобил Mercedes седели още двама души, станали преки очевидци на стрелбата. Същите вече са разпитани, като свидетели. По техни данни първо е застрелян 55 годишния мъж, а след това е стреляно и в момичето.

Според Административния ръководител на Бургаска Окръжна прокуратура - Георги Чинев, държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

37-годишният Михаил Станчев е арестуваният за убийството на хазартния бос Коста Николов-Миджурина и опита за убийство на 22-годишната Симона, научи Флагман.бг от отлично информирани източници. Мъжът е закопчан на границата в бургаски Opel Corsa.

Михаил е пътувал сам в колата. В него е бил законно притежаван пистолет „Макаров“, с който се предполага, че е извършено престъплението.

Малко преди това, той е обявен за общодържавно издирване. При проверката на личните документи граничарите веднага арестували Михаил.

Припомняме, че снощи, около 21:14 ч., в Слънчев бряг мъжът разстреля Миджурина, а приятелката му в момента се бори за живота си в УМБАЛ-Бургас. На задната седалка на луксозния "Мерцедес" на 55-годишния бизнесмен е имало още двама мъже, който за щастие не са пострадали след стрелбата.

Както Флагман.бг съобщи, полуделият от ревност изоставен любовник имал информация, че Коста Миджурина и 22-годишната му интимна половинка ще пристигнат с тузарския Mercedes в хотел „Бахами“. Той ги е причакал в своя автомобил и е стрелял от упор в двамата, след което е избягал.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини