Отидете към основна версия

3 095 36

Всеки десети с мерак за оръжие е психар

  • оръжие-
  • викторио-
  • надежда

Искат нови правила

Снимка: БТА/АП

Всеки десети кандидат, който иска да вземе разрешително за оръжие, се оказва психар. Това показва проверка на в. „Монитор“ в редица здравни заведения, които са оторизирани да издават документ за психическа годност на кандидати за придобиване на пистолет или ловна пушка.

Според повечето лекари около 10% от кандидатите не са успели да преминат психотеста, който не е никак сложен. Това ще рече, че всеки десети, който иска да закачи пистолет на колана си, има някакви психически отклонения.

Заради леснотата за получаване на разрешително не е ясно колко хора с отклонения са успели да се сдобият със заветния документ. Въпросът беше повдигнат преди седмица, когато 26-годишният Викторио, за когото се твърди, че има отклонения, е успял да се сдобие освен със служебно оръжие и с лично такова. Множество психолози изразиха мнение, че той има налудничав поглед и ако се е бил явил при тях за получаване на удостоверение за психическа годност, са щели да го скъсат.

Викторио уби с личното си оръжие приятелката си и едногодишното си дете, които в неделя бяха изпратени в последния им земен път, а след това опита да се самоубие. Въпреки това още през 2014 година е получил напълно легално свидетелство, че е психически годен да носи бойно оръжие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини