Отидете към основна версия

30 034 135

Циганска тумба се нахвърли на две момчета в Карлово

  • цигани-
  • роми-
  • агресия-
  • карлово-
  • побой

Единият младеж е бил пребит, а приятелят му успял да се отърве с по-леки наранявания

Илюстративна снимка

От регионалния сайт Plovdiv24.bg разкриха информация за поредния случай на циганска агресия. Две 22-годишни момчета от Карлово били нападнати от тумба роми в родния си град.

Инцидентът се случил в събота вечер. Панайот и Божидар били зад местното читалище, когато срещу тях се задали двама цигани, които размахали средни пръсти на приятелката на едно от момчетата. Те започнали да свирят срещу момчетата и да се заяждат с тях. Панайот и Божидар им отвърнали. Ромите носели стъклени бутилки, с които се опитали да нацелят главите на момчетата. Минути след това започнал бой и пристигнали още десетина роми. Едното момче успяло само да прошепне на приятеля си: "Бягай, много са". Панайот бил ударен по ръката и насинен, счупили му и очилата, но за щастие се разминал без големи травми, разказват от пловдивското издание.

Бягайки, Божидар се спънал и паднал. Тълпата от разбеснели се цигани скочила върху него и го смляла от бой. За съжаление, свидетели на грозната случка не се намесили, а просто снимали с телефоните си.

Междувременно Панайот се обадил на 112 и пристигнала полиция. Няколко от ромите са били арестувани. Когато Панайот отишъл с приятелката си, за да дава показания, арестуваните отново показали средни пръсти на момичето. Божидар бил откаран с линейка в Университетска болница "Св. Георги" в Пловдив, където му е била оказана спешна помощ. По-късно момчето е било изписано.

П.С. ФАКТИ зададе конкретни въпроси към премиера Бойко Борисов относно циганската престъпност и все още очаква отговори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мародери

    – Кажете сега, свинското не излезе ли от мода? Като че ли напоследък се яде повече телешко… – репортер, цитат. …..Нее, не ...
    29.12.2018
    4 066
    37