Last news in Fakti

29 Декември, 2018 11:55 4 065 37

Мародери

  • мародери-
  • цигани-
  • престъпност-
  • враца

Обаче и околните къщи са в същият вид – ограбени, полуразрушени, жалки остатъци от човешки животи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

– Кажете сега, свинското не излезе ли от мода? Като че ли напоследък се яде повече телешко… – репортер, цитат.

…..Нее, не мога да се шегувам, след репортаж от врачанско село. Там един възрастен човек е нападнат от крадци за пети път този месец. Какво са му взели, няма никакво значение. Той всъщност си няма нищо, освен боклуци. Страшна мизерия – легло с натрупани парцали, разпадаща се къща, ама разпадаща се. Ако духне по-силен вятър – пада. Допускам, че и топло няма. Човекът е облечен с безброй парцаливи дрехи… Не е неграмотен, личи си по говора, напротив, по-образован изглежда от множество репортерки.

Обаче и околните къщи са в същият вид – ограбени, полуразрушени, жалки остатъци от човешки животи… Селото е нападано непрекъснато от пълчища очевидно гладни крадци, готови на убийство дори за двайсетина лева. Обаче и околните села са нападани от пълчища гладни крадци… И така до града, село след село. Сякаш сме се върнали в средновековието, когато пълчища гладни са прекроявали света. Гладни хора, как да ги спреш? Гладни и неграмотни. Все едно да спреш глутница с голи ръце…

Наистина ли никой не схваща, че ЖИВОТЪТ НЕ Е ХУБАВ …тук!?

Лиготиите по телевизорите няма да ни спасят. Три-четири града, в които сме се окопали удобно, няма да ни спасят след десет години. Ние сме под обсада.

Ние сме във война.

Последният елхов скандал е поразително тъп на фона на животът в тези села. Толкова тъп, че умът ми не го побира… Крясъците на Гала – ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ е толкова тъп, че умът ми не го побира…

Милионът за Раева…

Българската Коледа, тъпашките разговори за насилието в училище, Чети етикета, винетките… Всичко е толкова тъпо и безсмислено, че… умът ми не го побира.

Ние сме във война!

Какъв е изходът?

Горе-долу си представям няколко неща, които могат да се направят моментално и не са чак толкова трудни. Ама ни трябват свестни хора. А свестните или избягаха с крясъци от този български ужас или сме се свили по къщите си безпомощни…

Управляват ни хора с уродлив ум.

Мародери.

Коментар на Виктория Тинтерова за сайта „Драскател“

П.С. ФАКТИ зададе конкретни въпроси към премиера Бойко Борисов относно циганската престъпност и все още очаква отговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    13 69 Отговор
    Русофилски простотии - да замазваш скандала с елхата от поробителите със следствието от действията на същите поробители! Ако в България не беше на власт КГБ, нямаше да е такава разруха! Съсипването на България е основна цел на Русия още от времето на Светослав!

    Коментиран от #2, #3, #6, #21

  • 2 gnom

    50 9 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Не е лесно да си проЗ, да си го знаеш!

    Коментиран от #7

  • 3 Пешо

    43 8 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Глупав, по-глупав, най-глупав. Ти категорично си в третата група.
  • 4 Абдул Азис

    55 2 Отговор
    Права е жената, това което става в селата ще премине и в градовете, а Борисов ще продължава да обикаля света като шугава овца и ще оправя я Шри Ланка, я Зинзибар.
  • 5 докога

    40 2 Отговор
    Булгария-страната на свободата: всеки може да бие лекари,учители,просто така някой ,който не му е харесал на спирката или в парка,можете да биете със сопи даже полицаи особенно ако сте циганин с нищо няма да ви ограничат правата и свободите,особенно се толерира биенето придружено с псувни на пътя и магистралите-някой ако ви пречи да карате свободно и пречи на вашите правила, също се дава голяма свобода да крадете и мамите-така ,че статуята на свободата скоро трябва да я преместят в София,мисля ,че Тръмп няма да има нищо против!
  • 6 хроно граф

    48 4 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Когато на "власт беше КГБ" отивахме 9млн., имахме държава, армия, флот и сигурност (300 най-модерни, за тогава, самолета. Повече отколкото има Германия, днес). Границата пиле не можеше да прехвръкне. Имаше милиция и вътрешен ред (циганите и турците, ама много добре си знаеха мястото). Хората не си заключваха жилищата. Безплатно здравеопазване. Образование, Наука, Социална сигурност. СЕЛСКО СТОПАНСТВО, промишленост, СПОРТ (8място на олимпиадата в Сеул 1989г) Е, верно, нямаше чужди военни бази, чалга, гей-паради, безработица, банкови фалити, финансови пирамиди, телефонни измамници, наркотици, проституция, порнография, "битова" "ромска" престъпност, соросоидиоти... бежанците работеха по строежите.

    Коментиран от #8, #22, #25, #26, #29, #30, #31

  • 7 Емил

    7 39 Отговор

    До коментар #2 от "gnom":

    По-добре проЗ, отколкото русофилистик! Ти като си толкова умен, защо не пишеш нещо по същество, а само плюеш?! Или чакаш директивата от Москва?! ПРЕДАТЕЛИ!

    Коментиран от #33

  • 8 Емил

    7 40 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    От написаното, явно си личи, че си с промит мозък! Само човек с увредена от русофилистизъм психика, може да твърди подобни глупости!

    Коментиран от #11, #12, #23

  • 9 НАТО ВЕЦ

    5 2 Отговор
    Конституция на Република България
    (Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г., изм. и доп., бр. 85 от 26.09.2003 г.
    изм. и доп., ДВ. бр.18 от 25.02.2005 г., бр. 27 от 31.03.2006 г., бр.78 от 26.09.2006 г. - Решение № 7 на Конституционния съд от 2006 г., бр. 12 от 6.02.2007 г., изм. и доп. ДВ. бр.100 от 18 Декември 2015г.)


    Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
    като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
    като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;
    като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
    прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази КОНСТИТУЦИЯ.
  • 10 Дони де вито

    31 2 Отговор
    Живеем в някаква черна комедия драги читателю на този коментар. Лошото е посочено в статията, а смешното е че сами се докарахме до този хал. Който не е ходил в северозападнала България не знае до какво положение е докаран народа там. Всеки момент може да се появят случаи на канибализъм сред местното население. Учравниците на държавата изоставиха северозапада все едно че не е част от държавата. Цяло чудо е че държавата запази цялостта си за всичките тези години неграмотно управление.
  • 11 НАТО ВЕЦ

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    А от твоите писания личи, че такъв въобще не притежаваш.
  • 12 хроно граф

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    И кое по-точно е "глупост".
  • 13 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 7 Отговор
    Олии къф е тоз труп на снимката

    Коментиран от #15

  • 14 индусите в ЕС

    21 0 Отговор
    Време е за Голяма екскурзия в Европа:Германия,Швеция,Белгия и т.н. Извозвайте “ромите“ вземайте им паспортите и ги оставяйте на някоя поляна. Всяка партия може да отдели пари за туристически автобуси.....Турците така напълниха Европа и се отърваха от своите цигани 60те години на 20век. Оставяйте ги без паспорти и там ще ги хрантутят ,а ако искат обратно не им давайте бълг паспорти защото не могат правилно да четат и да пишат и не сме сигурни дали не са румънски или сръбски цигани?? Боко,учи се от бай Тошо ,а не от баба си Меркелица -чумата да я тръшне>
  • 15 НАТО ВЕЦ

    28 1 Отговор

    До коментар #13 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Това е "живият труп" на умиращата ни нация. Гледайте всички внимателно, защото това ни чака. Който си милси, че ще го отмине, дълбоко се заблуждава. Грантовете са до време, господа и дами "демократи". Камбаната бие и за вас.
  • 16 боцмана

    11 2 Отговор
    Демокрацията не е за бедни нации , ако не сте го разбрали.

    Коментиран от #17

  • 17 НАТО ВЕЦ

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "боцмана":

    България не е бедна. От бедна страна не може да крадеш безспир. А за "демокрацията" ще се направя, че не съм го прочел, защото тук няма такава. Плутокрация, да. Мутрокрация, да. Идиокрация, да, но демокрация, не.
  • 18 цар Симеон

    23 0 Отговор
    Нима никой не вижда и не надига глас ,че в България върлува хибридна гражданска война? Не от вчера-Катуница,захарна фабрика,столипиново,Максуда,БДЖ-пътуването с влак вече е геройство...българското село-живеенето на село вече е геройство,,Финансирана от западни НПО,комитети и т.н.една прослойка от населението дерибейства,взема социални помощи,краде,бие и убива безнаказано,а мълчанието на агнетата само усилва тяхната позиция .ДОКОГА?Българино събуди се!Ножът опря у кокъла!
  • 19 Аз ,Врчанката

    14 0 Отговор
    До Дони де вито. Чак до канибализъм, тук в Северозападнала България няма да стигнем! Но положението в малките села на общината и областта е действително плачевно,както се е случило с този. възрастен човек от с. Краводер(искам да уточня,че селото е на 15-20,а може и по-малко да е километра от гр. Враца). Имам позната от това село и тя ми е казвала,че бешчинствата там са почти ежедневие и то от краводерски цигани. А това,което го пишете, че живеем в някаква черна комедия сте напълно прав и нещата си вървят в старото си русло и не се вижда да има някаква оправия,напротив- имам чувството,че затъваме все повече и повече! Ще има ли някога упрвия-незнам!
  • 20 бомбата

    5 1 Отговор
    Браво Виктория! ТОВА Е ЧИСТА ИСТИНА!
  • 21 Рашко

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Емиле с прости милиционери и платени рубладжии не може да се спори-те са лишени от разум.
  • 22 Рашко

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    Отивахме, ама в главите на тъпанарите. Щом социализма се срути, сам поради невъзможността да съществува още от първия ден милиони напуснаха България, соц лагера , както у нас, така и в другите страни завладени от СССР. И никой не отиде в Русия, Куба или Северна Корея. Защото за разлика от теб живяха в онова скапано време.
    Ако днес това се върне 95 % ще избягат.
  • 23 някой

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Емиле, Емиле...много си зле, горкичкият ми! Аз съм на 64 год. и на очите си ли да вярвам или на теб! Ти явно въобще не си живял по това "отвратително" време и знаеш за него от приказките на разни слуги като Андреев, Атанасов, Кънев и др. Живота тогава мога да го опиша накратко с една дума- безгрижен! А сега дори чакам смъртта с безразличие... Поета го е казал- живот ли бе да го опишеш, озъбено свирепо куче! И този поет не познава социалистическа България, той е живял по време на капитализма, същия този при който живеем сега. А ти не си прост, просто си клиент за друга организация!

    Коментиран от #24

  • 24 Наборе

    5 8 Отговор

    До коментар #23 от "някой":

    За 127ПМС знаеш ли? За дефицита, на стоки и услуги? За само четирите автосервиза, в София? За само няколкото фризьорски салона, също в София! За картотекирането за жилище! За софийското жителство и откритите листове! За допускане до екскурзия в чужбина! За магазините за облекла: ЦУМ и малкият ЦУМ на ул. Жданов! За връскарството и подкупите за телевизорите: Рубин и Електрон, преди това за Опера! За автоматична перална ! За празните магазини по селата! Ти си бил от онези, с привилегиите!
  • 25 Не е вярно,

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    Че жилищата не се заключваха ! Но крадците наблюдаваха и отключваха с оригиналният ключ, особено по селата! Кварталите, в София, до които имаше от малцинството страдаха от домови кражби, кражби от просторите на облекла, дънки и джинси! Кражби на пера за чистачки и гуми с джанти от автомобили за това започна ползването на секретни болтове! Джепчиите, от Петърч работеха яко
  • 26 И за науката

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    Не си прав! От първо лице ти казвам, че в стотиците институти, се симулираше работа! А малката секира, тракторист чети и багеристчето са плагият и
  • 27 СТОЯНА

    10 1 Отговор
    ТЪРСЯ НЕПРЕКЪСНАТО ХУБАВОТО В ПРЕХОДА, НО ИЗГЛЕЖДА СЪМ СЛЯПА И НЕ МОГА ДА ГО НАМЕРЯ. НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО МЕН ВИЖДАМ,МИЗЕРИЯ, ПРЕСТЪПНОСТ,ХОРА РОВЕЩИ В БОКЛУКА И ДЕГРАДАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО.МАГАЗИНИТЕ СА ПЪЛНИ СЪС СТОКА ,НО НЯМА КОЙ ДА КУПУВА
  • 28 Какво

    1 2 Отговор
    Значи мародер, авторе?
  • 29 И проституция

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    И наркотици имаше. Имаше и политически емигранти най-много от Гърция, но те “ работеха” по министерства и централни ведомства, както сребските и иракските! Виетнамците и поляците бяха по строежите, но не и мигранти! Защо лъжеш?
  • 30 Станахме

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    Почти девет милиона, заради родените по времето на Борис трети. Тогава българите са имали по три, пет, шест деца. От тези деца, не от тошовите 1-2 е ръста на населението! Само не оспорвай, защото хептен ще ми паднеш в очите!

    Коментиран от #32

  • 31 И чалга имаше

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "хроно граф":

    Но бе сръбска и гръцка, а сега българска . И съввтски инструктори имаше, в американският колеж!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ти май , май

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Христо":

    Не разбираш, че тези родени към 1947 година , до колективизацията, към 1989 са имали внуци. Нарастването спря при ТЖ, въпреки агитацията за трето дете! Въпреки, че той увеличи детските за трето, а при близнаци отпускаше за второто, колкото за трето! Но жилищата не достигаха, храна и дрехи имаше!
  • 35 Шест милиона

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Христо":

    Сме били след Освобождението от турско! Войните са причина за малката раждаемост! За женските бунтове чул ли си! Недостиг на мъже е имало!
  • 36 научете се, мачкайте и готово

    1 0 Отговор
    въже има за всички, е ся който не е видял нишката си как изтече времето ви!
  • 37 ТИКВАТА

    2 0 Отговор
    Цецооо, цецо-карай си ти ски на Банско. Дано си горд от постигнатото, хората умират от глад и студ.