Отидете към основна версия

7 035 3

Закопчаха дилърка на опасна дрога

  • видин-
  • дрога-
  • дилърка

Случаят е от Видин

Снимка: Shutterstock

Ченгетата са иззели голямо количество от опасната дрога кетамин след обиск в дома на видинчанка, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Вчера служителите на реда нахлули в жилищен блок в комплекс „Химик“ в крайдунавския град. Те влезли в апартамента на 34-годишната жена, където живеела заедно с 40-годишния си приятел. Униформените започнали обстоен тараш, при който се натъкнали на плик със 115 грама бяло прахообразно вещество. Направен полеви наркотест показал, че това е кетамин.

Веществото се употребява като анестетик във ветеринарната и хуманна медицина. Като наркотик се намира под формата на прах са смъркане. Симптомите на употребата на кетамин като дрога са усещане за релакс и отпуснатост.

Под въздействието на веществото човек може да се почувства напълно отделен психически от тялото си и заобикалящата го действителност, което се асоциира като близко до смъртта преживяване. Също както LSD, кетаминът може да промени усещанията за време и пространство, както и да причини халюцинации.

Вследствие на тези симптоми, употребата на кетамин крие редица опасности. Под въздействието на наркотика човек може да нарани себе си или другиго, заради халюцинациите или загубата на връзката с реалността. Освен това води до здравословни проблеми, а при свръхдоза – и до смърт.
Освен опасната дрога, ченгетата намерили в дома на 34-годишната и плик с канабис с тегло 17 грама.
Работата по случая продължава, по случая е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини