Отидете към основна версия

15 Януари, 2019 11:09, обновена 15 Януари, 2019 11:09 5 530 21

Експертизите на убиеца на Виктория Маринова - готови до месец

  • виктория маринова-
  • северин красимиров

21-годишният циганин беше върнат от психиатрията в Ловеч в русенския арест

Снимка: БГНЕС

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев съобщи, че до месец ще бъде готова съдебно-психиатричната и психологична експертиза на Северин Красимиров. 21-годишният циганин е обвинен за изнасилването и за убийството по особено мъчителен начин на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор и водещ на предаване в русенската TVN.

Северин (Селяйдин) Красимиров беше настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч в края на ноември миналата година, а вчера беше върнат в ареста в крайдунавския град.

Окръжният прокурор Георгиев допълни, че се изчаква заключението от психиатричната и психологична експертиза и след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването, което, според думите му, е към своя край. До няколко месеца трябва да приключи досъдебното производство.

Виктория Маринова беше изнасилена и убита на 6 октомври 2018 година. Тялото ѝ беше открито захвърлено в обрасла с гъста растителност зона в непосредствена близост до крайречната алея в Русе, където тя спортувала. Няколко дни по-късно за престъплението беше задържан избягалия в Германия циганин Красимиров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини