Отидете към основна версия

1 717 6

Искат постоянен арест за трима от хулиганите от Куклен

  • куклен-
  • цигани

Останалите двама цигани, участвали в нападението над полицаи, бяха освободени от ареста с по-леки мерки

Снимка: Plovdiv24.bg

Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо трима обвиняеми, от общо пет задържани, извършили хулигански действия в Куклен на 28 април, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Останалите двама са освободени от ареста с по-леки мерки.

Като обвиняем е привлечен Р.К., на 22 г., за хулиганство, причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните задължения и за унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен полицейски автомобил. Спрямо В.К., на 25 г., е повдигнато обвинение за хулиганство и за нанасяне на щети на полицейски автомобил. 21-годишният И.А. е обвинен в това, че е причинил лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните задължения.

Спрямо 40-годишната З.К., привлечена като обвиняема за извършени хулигански действия с изключителен цинизъм, е определена мярка за неотклонение "подписка", а на непълнолетния К.К., на 16 г., счупил задно обзорно стъкло на полицейския автомобил, е наложена мярка "под надзора на родител".
От Районен съд - Пловдив уточниха, че мярката на задържаните ще се разгледа по-късно днес.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини