Отидете към основна версия

956 8

Прокуратурата взе под специален надзор убийството в Галиче и смъртта на българския фен в Солун

  • прокуратура-
  • върховна касационна прокуратура-
  • галиче-
  • андреа руменова-
  • тоско бозаджийски

Главният прокурор пое ангажимент към двете престъпления

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура е взела на специален надзор делото за извършеното на 11 януари 2020 г. в с. Галиче убийството на 18-годишната Андрея, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

На проведената на 20 януари 2020 г. среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Със заповед на главния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за убития на 5 януари 2020 г. в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски. Досъдебното производство е образувано на 21 януари 2020 г. с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб „Ботев – Пловдив“, за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

На среща в Министерски съвет от 20 януари 2020 г. с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице, главния прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на Република България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини