Last news in Fakti

23 Януари, 2020 09:26 950 8

Прокуратурата взе под специален надзор убийството в Галиче и смъртта на българския фен в Солун

  • прокуратура-
  • върховна касационна прокуратура-
  • галиче-
  • андреа руменова-
  • тоско бозаджийски

Главният прокурор пое ангажимент към двете престъпления

Прокуратурата взе под специален надзор убийството в Галиче и смъртта на българския фен в Солун - 1

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура е взела на специален надзор делото за извършеното на 11 януари 2020 г. в с. Галиче убийството на 18-годишната Андрея, съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

На проведената на 20 януари 2020 г. среща с премиера и бащата на жертвата главният прокурор пое ангажимент и впоследствие издаде заповед, с която разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат проверка на разследванията по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем, какъвто е случаят с обвиняемия за убийството.

Със заповед на главния прокурор Върховната касационна прокуратура взе на специален надзор делото за убития на 5 януари 2020 г. в гр. Солун български гражданин Тоско Бозаджийски. Досъдебното производство е образувано на 21 януари 2020 г. с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура по повод изпратени материали от клуб „Ботев – Пловдив“, за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун умишлено е умъртвено лице с българско гражданство.

С постановление на главния прокурор разследването по досъдебното производство е възложено на Национална следствена служба.

На среща в Министерски съвет от 20 януари 2020 г. с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице, главния прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на Република България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анжел Вагенщайн

    2 4 Отговор
    Нищо не става от татарите
  • 3 Айде,бе

    3 1 Отговор
    Браво,пак ще отклоняваме внимание и на народа ще замазваме очите!А корупцията в държавата?А олигарсите, крадците на милиарди?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 русенец

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Айде,бе":

    ...то пък един народ!:(((
  • 5 Йосарян

    5 0 Отговор
    Трябва да се върне Смъртното Наказание. За тренировка имаме 240 парчета.
  • 6 Доброжелател.

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Айде,бе":

    И аз така мисля това е за отклоняване на вниманието с два случая които незасягат никой българин и никой българин не го интересува какво е станало в циганската махала или пък какво е направил някакъв си фен в Гърция.
  • 7 Козела

    0 1 Отговор
    За кокошка няма прошка,...
  • 8 240 ай дука живот си живеят тука

    0 0 Отговор
    Написах кратък коментар за СДС-Чумата,а модераторът-слуга взе,че я изтри.