Отидете към основна версия

4 166 27

Пуснаха ЛиЛана под домашен арест

  • лилана-
  • лиляна деянова-
  • александър деянов-
  • мартин димитров

Заедно с брат си Александър Деянов и бизнеспартньора си Мартин Димитров, Лиляна Деянова е обвинена за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства

Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест певицата Лиляна Деянова, предаде БНР. Заедно с брат си Александър Деянов и бизнеспартньора си Мартин Димитров, тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства. Решението не е окончателно и Деянова ще може да напусне ареста, само ако Апелативният спецсъд потвърди по-леката ѝ мярка за неотклонение.

Съдът няма опасения извън ареста ЛиЛана да се укрие или да извърши друго престъпление. Трябва да се търси баланс между интересите на досъдебното производство и правата на обвиняемата, за да не се превърне мярката за неотклонение в репресия. Деянова и адвокатът ѝ настояваха тя не само да бъде освободена, а и да излезе от ареста без мярка за неотклонение 

"Защото в момента ситуацията е такава - и вълкът е цял, и агнето е само малко нахапано. Значи или има доказателства, или няма доказателства", каза адв. Николай Хаджигенов, който ще обжалва домашния арест на ЛиЛана.

Предстои да стане ясно дали прокуратурата ще протестира новата мярка за неотклонение. Окончателното решение ще бъде взето на 11 юни.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.

Свързани новини