27 Май, 2020 09:45 5 437 11

ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Божков и Дубай

  • лиляна деянова-
  • лиляна деянова арест-
  • лилана

Деянова е обвиняема за участие в престъпна група, ръководена от бизнеспартньора ѝ Мартин Димитров

ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Божков и Дубай - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Връзката с хазартния бос Васил Божков е била основната тема, от която прокуратурата се е интересувала при разпита на бившата певица Лиляна Деянова (Лилана). Това казва самата тя пред съда, пише в. "Сега".

"Кога за последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на разследващите, когато влязоха в дома ми", разказва тя.

Деянова е обвиняема за участие в престъпна група, ръководена от бизнеспартньора ѝ Мартин Димитров. Според разследващите в нея е участвал и брат ѝ – бийтбоксърът Александър Деянов. Основното обвинение е за неправомерно усвояване на пари от еврофондове. В момента Деянова и Димитров са в ареста. Деянов бе освободен под гаранция, но обяви, че няма да внесе 50-те хил. лв. в знак на протест и ще влезе в ареста.

"Усетих лек субективизъм на начина, по който доказателствата са посочени, начина, по който са разпитвани свидетелите. Самият факт, че на третото изречение от всичките свидетели и служители на нашата фирма говорят за Васил Божков. Предвид, че ни обвиняват за евроизмами и заплахи, да се говори за Васил Божков и да се разпитват свидетели за него. За мен това оставя усещане, че аз не съм тук, никой от нас не е тук, заради тези проекти, предвид че те преди три - четири години вече са изпълнени. А сме тук защото познаваме един човек, който е невинен все още", казва още Деянова.

Тя призна, че познава бизнесмена, но твърди, че никога не е търсила помощ от него. Самият Божков също отрича да се е намесвал в бизнеса ѝ. Деянова и Димитров се опитаха да сключат договор за продажба на електронни винтеки с АПИ, но не успяха. Според прокуратурата те са заплашвали ръководството на пътната агенция, че ще ги уволнят. Съдът не намери доказателства по това обвинение. Дни по-късно прокуратурата пусна публично част от разпитите на делото. Темата в тях са въпросните заплахи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цербер

    5 1 Отговор
    електронни винтеки
  • 3 аноним

    14 1 Отговор
    Защо няма инфо за адренохром и операция "Корона вирус 2020"?
  • 4 икономът

    9 1 Отговор
    Заложници сър!
  • 5 аз съм Веска

    0 3 Отговор
    ТРЯБВА ДА ТИ ПРЕГЛЕДАМ ИЗПЯТИТЕ ПЕСНИ .ВСИЧКИ ВЪЗПЯВАТ БИБИ , САЛ ЕДИН ИКЕБАНА СИ ПРИЗНА .В ТОЗИ СМИСЪЛ ТОЙ Е ЯВЛЕНИЕ - СМЕЛ И БЕЗАПЕЛАЦИОНЕН . ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПЕЯТ , НЕ НЕ ИЗДАВАТ ГЛАВНИЯТ ГЕРОЙ .ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО ДА ДОКАЖЕМ ,ЧЕ НАЙ- МНОГО ПЕСНИ СА ИЗПЯТИ , ЗА ЖИВ НАШ СЪВРЕМЕННИК . В " ГИНЕС " СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ВЛЕЗЕ ТОЗИ ФЕНОМЕН .ТИ ЩЕ ВЛЕЗЕШ ЛИ СЪС СВОЙ СКРОМЕН ПРИНОС ....ДЕКЛАРИРАЛА ЛИ СИ НА БИБИ ПЕСЕН, В КОЯТО Е ЗАВОАЛИРАН ...
  • 6 хаха

    13 2 Отговор
    милата чак сега разбира как се попълват обвинения в бг ,) Не България , а Фекалия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лиланке как само лъжеш не е истина

    13 10 Отговор
    А как си купи апартамент в Лозенец по диагонал на Японския хотел къде струва 200хил евра, ей тва ако кажеш ще те призная🤔 А й за джипа Х6 5.0 бензин за над 200хил лева ми е интересно да чуя🤔
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ах Лилянче лиланкино

    5 5 Отговор
    На лъжата краката са къси ,защо ли те питат за Васил Божков ,а не те питат за Джъстин Бийбър? Защото по нелицеприятният очебийно е облажил с теб срещу някакви облаги. Поне си признай за онождането ,пък се прави на луда и лъжи за облагите ,че те ще те вкарат на топло за дълго.
  • 11 333

    7 0 Отговор
    Абе, верно ли служителите на МВР не знаят кога е ходила последно до Дубай, че я питат?