Отидете към основна версия

3 123 24

Полицейският шеф от Пловдив може да е загинал заради неизправна мантинела

  • пламен петков-
  • скобелева майка-
  • пътен инцидент

На изхода от пътен възел "Скобелева майка“ за село Ягодово е регистрирано подобно ПТП преди около 20 дни

Снимка: Shutterstock

Неизправна мантинела е сред основните версии за фаталния завършек на пътния инцидент, при който късно вечерта на 30 септември загина заместник-началникът на Шесто районно управление в Пловдив Пламен Петков (59 г.), предаде Plovdiv24.bg.

Петков самокатастрофира и почина на място. Той се е движил по пътен възел "Скобелева майка", завил е по ръкава надясно, изгубил е контрол над фолксвагена си и излязъл вляво от пътя. При падането Петков е издъхнал на място.

На изхода от пътен възел "Скобелева майка“ за село Ягодово е регистрирано подобно ПТП преди около 20 дни. На 7 септември друг лек автомобил катастрофира съвсем близо до мястото на катастрофата. Налага се пътна помощ да изтегля возилото. Според запознати със случая има вариант именно компрометираната мантинелата в следствие на този пътен инцидент да не е успяла да спаси Петков. Тя е следвало да бъде оправена или изцяло сменена.

От Агенция "Пътна инфраструктура“ обясниха, че за пътният участък обхващащ урбанизираната територия на Пловдив, включително пътен възел "Скобелева майка" , е сключен споразумителен протокол за съвместно финансиране и поддържане на РПМ в чертите на града между Областното пътно управление и администрацията. Според документа, който действа до края на годината, организирането и финансирането на дейностите по поддържането на пътен възел "Скобелева майка“ са задължение на общината.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Свързани новини