Отидете към основна версия

1 986 16

Искат постоянен арест за обвинените в шпионаж

  • шпионаж-
  • шпиони-
  • русия

Повече от 4 часа са били необходими на адвокатите, за да четат материалите и събраните срещу клиентите им доказателства

Военната прокуратура поиска постоянен арест за петима от задържаните за шпионската афера в полза на Москва. Исканията на обвинението са внесени малко след 06:00 ч. тази сутрин в Софийския военен съд. Единият от задържаните е обжалвал заповедта за ареста му, съобщи БНТ.

Повече от 4 часа са били необходими на адвокатите, за да четат материалите и събраните срещу клиентите им доказателства. Освен Иван Илиев, който е уличен като резидент и ръководител на групата, бивш шеф във военното разузнаване, друг обвиняем е Любомир Медаров, който понастоящем ръководи секретната регистратура на Народното събрание, но преди това е работил за военното разузнаване, заедно с Иван Илиев. Другите двама обвиняеми са настоящи служители във военното разузнаване. Има и един висш служител в Министерството на отбраната, който отговаря за бюджета и планирането на разходите за българската армия. Според информация на "По света и у нас", именно това е човекът, направил самопризнания и е с определена мярка за неотклонение "парична гаранция".

Командировани са военни прокурори от цялата страна, за да могат да се гледат мерките, тъй като съставите на военните прокуратури и военните съдилища са силно ограничени.

За един от обвиняемите няма искане за постоянен арест, защото, както обясни вчера в една от медийните си изяви главният прокурор Иван Гешев, той е съдействал на разследващите и е направил пълни самопризнания.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини