Last news in Fakti

21 Март, 2021 15:08 1 974 16

Искат постоянен арест за обвинените в шпионаж

  • шпионаж-
  • шпиони-
  • русия

Повече от 4 часа са били необходими на адвокатите, за да четат материалите и събраните срещу клиентите им доказателства

Искат постоянен арест за обвинените в шпионаж - 1

Военната прокуратура поиска постоянен арест за петима от задържаните за шпионската афера в полза на Москва. Исканията на обвинението са внесени малко след 06:00 ч. тази сутрин в Софийския военен съд. Единият от задържаните е обжалвал заповедта за ареста му, съобщи БНТ.

Повече от 4 часа са били необходими на адвокатите, за да четат материалите и събраните срещу клиентите им доказателства. Освен Иван Илиев, който е уличен като резидент и ръководител на групата, бивш шеф във военното разузнаване, друг обвиняем е Любомир Медаров, който понастоящем ръководи секретната регистратура на Народното събрание, но преди това е работил за военното разузнаване, заедно с Иван Илиев. Другите двама обвиняеми са настоящи служители във военното разузнаване. Има и един висш служител в Министерството на отбраната, който отговаря за бюджета и планирането на разходите за българската армия. Според информация на "По света и у нас", именно това е човекът, направил самопризнания и е с определена мярка за неотклонение "парична гаранция".

Командировани са военни прокурори от цялата страна, за да могат да се гледат мерките, тъй като съставите на военните прокуратури и военните съдилища са силно ограничени.

За един от обвиняемите няма искане за постоянен арест, защото, както обясни вчера в една от медийните си изяви главният прокурор Иван Гешев, той е съдействал на разследващите и е направил пълни самопризнания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Предатели!

    25 6 Отговор
    Изнесли са технологията на боен чушкопек"двойна чушка" и са я продали на Москва! Доживотен!А ние ги пускаме срещу парична гаранция!
  • 3 Българка

    18 6 Отговор
    Към задържаните добавете Караянчева-ПКП, която е председател/началник на Любен Медаров и Красимир Каракачанов- министър на МО. Те са какво са получавали заплати и как не са разбрали, че сред ръководените институции има шпиони и изтичат секретни данни?

    Коментиран от #7

  • 4 Наблюдател

    19 7 Отговор
    Сега да видим дали господарите на Бойко и Гешев в Брюксел и Краварско ще им простят за корупцията .

    Ако не им простят - язък за плюенето по България и Освободителката ни Русия .
  • 5 Нема лаба'о

    18 6 Отговор
    ''Командировани са военни прокурори от цялата страна ...''. Панаир, да става. И да не свършат няк'ва работа, поне циркът, ще е пълен.
  • 6 Асаг

    11 5 Отговор
    А Вие вярвате ли си като го пишете а?
  • 7 ОООООООО

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ЖЪЛТАТА ШАПКА Е ВЕЧЕ И В. К. Р. БРАВО ИЗДИГАШ СЕ В КАРИЕРАТА🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  • 8 ЗАЩО ЗАЩО

    8 15 Отговор
    ТАКА ШУМНО МЪЛЧИШ ПО ВЪПРОСА С ПРЕДАТЕЛИТЕ ЛЮБЕЗНИ МИ Г_Н ПРЕЗИДЕНТ???ТЯХ ЩЕ ГИ ОСЪДЯТ И ЩЕ ИЗЛЕЖАТ ПРИСЪДАТА А ТИ ОЩЕ ЩЕ МЪЛЧИШ КАТО ПУКЪЛ!!!

    Коментиран от #12

  • 9 Диверсант

    10 3 Отговор
    До изборите това ще е опората точка на всички средства за масово оглупяване
  • 10 гадно

    8 2 Отговор
    Че то по тази логика и другите, ако си направят пълни признания да ги пуснат и тях, то признат грях не е грях.
  • 11 РАДУЛ

    10 2 Отговор
    Ако не са ги хванали със секретни материали по време на предаване ,НИЩО НЕ ПРАВЯТ !
  • 12 Хахаха..

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "ЗАЩО ЗАЩО":

    Ами защото само глупавите кучета лаят.Радев обмисля как да уволни заспалото шкембе с паспортите,а не да джавка по сайтовете.Ю ъндърстенд?
  • 13 ИМПИЙЧМЪНТ!

    3 10 Отговор
    ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА РУСКИТЕ ШПИОНИ!
  • 14 пройчо

    10 2 Отговор
    "... Исканията на обвинението са внесени малко след 06:00 ч. тази сутрин в Софийския военен съд..."*****Голямо мислене е паднало !!!:))...и голямо смукане на доказателства от палците !:))
  • 15 Името на 6тия "шпионин" пуснат под

    1 0 Отговор
    Гаранция??? Това е МЮРЕТО, което е използвано да събере "съмишленици"!!!! От нищо да се направи шпионски скандал!!! Преди повече от 30год се използваха такива, които бяха внедряване, да Овлекат някаква група хора в някаква посока,!! Тези, които бяха използвани не преживяха много дълго, един се обеси, друг го стрелях а 2-3 пъти докато го Отнема!! НЕЕ за за виждане 6тия!!
  • 16 гого

    1 0 Отговор
    Я да съ изхода и аз по впроса - ако някой трябва да бъде съден за шпионска дейност то това е цялата мафиотска шака по времето на Костов и Стоянов които предадоха и нарязаха най модерните ракети и танкове на България и то по искане на американските държавни мафиоти -руснаците само са ни давали модерни оръжия и то за смешни пари а американскте мафиоти заедно с нашите предатели ги нарязаха - а това сега дето се случва с този шпионски сканадал е пълна проамериканска порнография.