Отидете към основна версия

7 337 17

10-те най-добри филми на годината

  • филми-
  • 10-
  • най-добрите

Кои филми направиха най-голямо впечатление

Тази година беше една от най-интересните от кино предложения. За първи път от доста време получихме голям брой филми, които съчетават голям комерсиален успех и страхотно качество.

Едни от най-добрите режисьори представиха нови филми и всички отговориха на очакванията.

ФАКТИ ви представя 10-те най-добри филми на 2019 г.

Uncut Gems

Това е филм, който промени идеята за Адам Сандлър като актьор. Филмът разказва историята на бижутер, който се бори с манията си по залаганията.

Сандлър работи с братята Сафди и показа неочакван драматичен талант. Смята се, че дори има шансове за номинация за „Оскар“, а филмът е определян като приятната изненада на годината.

Имало едно време в Холивуд

Всеки филм на Куентин Тарантино се превръща в събитие. Този събра суперзвезди като Брад Пит и Леонардо Ди Каприо и се превърна в голямото заглавие на лятото.

Нестандартната история за Холивуд през 50-те, смесваща истински факти и фантазия, спечели любителите на киното. Филмът е един от големите фаворити в сезона на наградите.

1917

Филмът на Сам Мендес е вероятно най-амбициозния за тази година. Режисьорът реши да разкаже история от първата световна война по модела с непрекъснат кадър.

Филмът тепърва ще бъде масово разпространен, но вече получи всички възможни похвали. Очаква се Мендес да бъде отличен за най-добър режисьор.

Отмъстителите: Краят

Поредицата на Marvel е обичана от едни и отричана от други, но е феномен в киното. Четвъртата част на „Отмъстителите“ се превърна в огромен хит и в най-печелившия филм в историята.

Филмът беше най-гледаната продукция на пролетта и лятото, а финалната батална сцена ще си остане в историята на комерсиалното кино. Това беше върхът на най-успешната поредица в новата ера на киното.

Брачна история

Филмът на Netflix направи фурор сред критиците. Главните роли в него са възложени на Скарлет Йохансон и Адам Драйвър.

Изпълнението на Драйвър вече беше определено като едно от най-добрите за годината. Продукцията ще се опита да осигури големи награди за платформата, която стои зад нея.

Паразит

Киното в Южна Корея достигна своя връх през тази година. Режисьорът Бонг Джон Ху отдавна даде заявка за нещо голямо, а филмът му е една от сензациите на годината.

Филмът, разказващ за отношенията между две семейства, вече спечели „Златна палма“. Той обра всички възможни похвали и е фаворит за „Оскар“ за чуждоезичен филм.

Играта на играчките 4

Тази анимационна поредица доказа, че е едно от най-оригиналните неща, правени през последните години. Четвъртата част разви още повече сюжета на първите.

Филмът събра много високи приходи и спечели симпатията на публиката със своята простичка история, криеща големи послания. Това вероятно е и фаворита за „Оскар“ за най-добра анимация.

Ирландецът

Филмът на Мартин Скорсезе се превърна в истинско обобщение на гангстерския жанр. Режисьорът събра Ал Пачино, Робърт Дениро, Харви Кайтел и Джо Пеши, за да разкаже една от най-мащабните истории, виждани на екран.

От Netflix предложиха нужния голям бюджет и се получи модерна класика. Продукцията ще е фаворит за всяка голяма награда и със сигурност ще е заглавие, което ще се помни.

Жокерът

Филмът беше един от най-очакваните и противоречивите за тази година. Режисьорът Тод Филипс се зае да представи една изключително реална история на най-популярния комиксов злодей и предостави едно от заглавията на годината.

Хоакин Финикс направи роля, която ще остане пример за актьорска игра, а филмът се превърна в най-обсъждания за годината. Той събра изненадващо големи приходи и вече се готви за големи награди.

Вадете ножовете

Режисьорът Райън Джонсън трябваше да приеме доста критики след неговия филм от поредицата „Междузвездни войни“. Сега обаче той се завърна със страхотна криминална история в стила на Агата Кристи.

Филмът събра страхотен актьорски ансамбъл, оглавен от прекрасно изпълнение на Даниел Крейг. Продукцията успя да направи изненадващо високи приходи и получи изключително положителни отзиви.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини