Отидете към основна версия

1 842 5

Борбата за живот при зависимите е ежедневие

  • емил йотовски-
  • зависимости-
  • алкохол-
  • хазарт-
  • наркотици

Проблемите на хората със зависимости достигат до нас, чак когато влязат в нашата къща

Снимкa: Shutterstock

Емил Йотовски представя последния си проект „Зависимите“, посветен на хората със зависимости – алкохолна, наркотична и хазартна, както и на техните близки. В книгата ще намерите единадесет истински истории, разказани от първо лице.

За съжаление, проблемите на хората със зависимости достигат до нас, чак когато влязат в нашата къща и в нашето семейство. Уви, тогава вече е късно.

В текстовете и видеата към тях ще се сблъскате с описанието на живота на тези изтерзани човешки същества, на мечтите и надеждите им. Ще разберете пътя и механиката, чрез които човек почти неусетно влиза в „зоната на здрача“.

Някои от героите в книгата осъзнават, че водят битка за живота си. Други отказват да приемат, че са зависими. Историите нямат за цел да поучават, а да дадат обяснение какво се случва в главата на човек, изпаднал в зависимост. Обясняват как всеки от нас може да се превърне в жертва. Колко лесно е това, а усещането за контрол – измамно.

Пътят към зависимостта от наркотиците обикновено е постепенен. Най-често младия човек е склонен да експериментира и трудно преценява кога пресича границата.

При алкохола нещата стават с натрупване. А при хазартната зависимост всичко може да се случи мигновено.

Книгата предупреждава, че най-честата причина за зависимост е способността на човек да се самозаблуждава, че държи нещата под контрол.

Проектът е подкрепен от Национален Фонд „Култура“ и стартира на 23.12.2022г.

Книгата е безплатна и който има интерес след коледните празници ще има информация как и къде ще може да се намери.

Коледа не е само време за радост но и за осмисляне и равносметка.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини