Отидете към основна версия

1 004 0

Детската "Евровизия" - отново в Украйна

  • "евровизия"-
  • украйна-
  • детски песенен конкурс-
  • киев-
  • деца-
  • креативност

Финалът на песенния конкурс за малчуганите ще бъде на 30 ноември в Киев

Детският песенен конкурс „Евровизия“ отново е в Украйна, след като страната вече успешно го организира през 2009 г., когато музикалната надпревара бе спечелена от Ралф Макенбах от Холандия.

Финалът тази година ще се състои на 30 ноември в Киев и ще събере талантливи млади певци на възраст между 10 и 15 години.

Детският конкурс „Евровизия“ е основан през 2003 г. Първото издание се проведе в Дания, а след това домакини бяха последователно Норвегия, Белгия, Румъния, Холандия, Кипър, Украйна, Беларус, Армения, пак Холандия и сега – отново Украйна.

Вече 10 години той открива надарени деца, като дава възможност на най-изявените от тях да пробият на голямата сцена и да представят своята родина пред милиони зрители. Шоуто винаги е бляскаво и протича в приятелска атмосфера, създадена от организаторите за малките участници и техните фенове.

Детският песенен конкурс „Евровизия 2013“ ще бъде специален празник за детската креативност. Шоуто тази година ще съдържа множество нови елементи, като иновация, която си струва да бъде спомената на първо място, е това, че награда ще има не само за победителя, но и за невръстните артисти, които ще заслужат второ и трето място в музикалното състезание. Така е – представянето на участниците става все по-впечатляващо и е трудно да бъде предпочетен само един...

Мотото на актуалното издание на конкурса е „Бъди креативен!“. Тази тема е емблематична за домакина Украйна, тъй като 2013 бе обявена в страната от президента Виктор Янукович за Година на детското творчество
Детската „Евровизия 2013“ ще предложи и богата образователна програма за младите артисти в седмицата преди самия финал. Победителите пък ще бъдат определени чрез смесено гласуване - както на специално жури, така и на зрителите от всяка държава участник.

Организирането на Детския песенен конкурс „Евровизия 2013“ е значимо събитие в рамките на социалната и културната европейска интеграция на Украйна като страна, отдаваща значение на семейните ценности, насърчаваща развитието на детския талант и креативност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Украйна и даровете на Кремъл

      Няколко стотин души излязоха на централния площад в Киев, за да протестират срещу решението на правителството да загърби Споразумението ...
    22.11.2013
    1 978
    4