Отидете към основна версия

1 075 0

Заедно с Румъния поръчваме детски ваксини

  • деца-
  • ваксини

Министерство на здравеопазването ще договаря и обща лекарствената политика между България и Румъния, за да се избегне недостигът на ваксини за децата у нас.

Това съобщи заместник здравният министър д-р Ваньо Шарков при откриването на Център за бъбречно трансплантирани пациенти в Александровска болница.

Това е една от възможностите и тя беше уговорена, още когато бяхме на посещение в Румъния, то е за обща поръчка. Това са разговори, които тепърва ще се водят. Мисля, че до края на другия месец ще имаме и тяхно посещение в България.

Не става въпрос само за ваксини, става въпрос за създаване на една общност в лекарствената политика изцяло. Това е дългосрочна визия, защото има някои фармацевтични фирми, които гледат на нас като на малък пазар. Това е възможност ние да избегнем един такъв поглед към България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Москов: Не се страхувайте от ваксините

    Задължителният имунизационен календар е най-доброто, което родителите могат да направят за здравето на тяхното дете. Това обяви здравният министър ...
    09.02.2016
    1 533
    2
  • Москов: Няма опасни ваксини за децата

    Досегашните ваксини за българските деца са еднакви с онези, дарени от Турция. Това обяви на извънредна пресконференция министърът на здравеопазването ...
    22.10.2015
    1 897
    5