Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 22:52 1 062 0

Заедно с Румъния поръчваме детски ваксини

  • деца-
  • ваксини

Министерство на здравеопазването ще договаря и обща лекарствената политика между България и Румъния, за да се избегне недостигът на ваксини за децата у нас.

Това съобщи заместник здравният министър д-р Ваньо Шарков при откриването на Център за бъбречно трансплантирани пациенти в Александровска болница.

Това е една от възможностите и тя беше уговорена, още когато бяхме на посещение в Румъния, то е за обща поръчка. Това са разговори, които тепърва ще се водят. Мисля, че до края на другия месец ще имаме и тяхно посещение в България.

Не става въпрос само за ваксини, става въпрос за създаване на една общност в лекарствената политика изцяло. Това е дългосрочна визия, защото има някои фармацевтични фирми, които гледат на нас като на малък пазар. Това е възможност ние да избегнем един такъв поглед към България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА