Отидете към основна версия

23 524 17

Жените умират за мъже с татуировки

  • татуировки-
  • мъже-
  • привлекателни-
  • проучване-
  • мобилно приложение-
  • запознанства-
  • анкета-
  • харесват

Подсъзнателно тези рисунки по тялото се приемат като знак за сила, мъжество и смелост

Снимки: Shutterstock

Татуировките са тема, която предизвиква бурни дискусии и спорове в обществото. Някои ги харесват и не виждат нищо лошо или неприлично в рисунките по тялото, други обаче, ги смятат за варварски акт и приемат татуираните хора за безразсъдни, тъй като доброволно са се "обезобразили".

С годините обаче, привържениците и любителите на татуировки стават все повече, а самите картинки върху кожата все по-често се приемат като нещо, което прави притежателите им неустоими за срещуположния пол. Скорошно допитване, проведено от разработчиците на ново мобилно приложение за запознанства, е установило, че повечето жени не могат да устоят на мъж с татуировки, пише британският ежедневник Independent.

Близо 64 % от представителките на нежния пол, взели участие в анкетата са заявили, че не биха отказали флирт, краткотрайна или дълготрайна връзка с мъж, който има татуировки.

Според резултатите от проучването обаче, това не се отнася до мъжете. Едва 39% от запитаните мъже са заявили, че харесват жени с татуировки.

"Бяхме изненадани колко силни са тенденциите, когато става въпрос за татуировки. Оказа се, че много от потребителите на нашето мобилно приложение търсят човек с мастило върху кожата — това обаче, се отнася повече до жените, отколкото до мъжете", казва Бено Спенсър, главен изпълнителен директор на компанията, разработила приложението за срещи - Type.

Това не е първата подобна анкета, чиито резултати показват, че татуировките правят мъжете по-привлекателни за жените. По-старо проучване, публикувано в сп. "Personality and Individual Differences", дава същите резултати.

Татуировките винаги са били символ на нещо. Независимо от разпространената теория, че хората се татуират просто, за да се покажат и да начешат егото си, тези рисунки изразяват вътрешното аз на своя притежател. За всеки един човек татуировките му са пропити със смисъл и символика. Така е било още от най-дълбока древност, когато човекът за пръв път е решил да изрисува тялото си.

През годините и при различните цивилизации и общества смисълът, значението и причината на татуировките се различава, но идеята си остава една и съща — да запечаташ нещо важно завинаги върху кожата си.

Изследователите, които са се заели с нелеката задача да проследят тази традиция до нейните корени са описали безброй причини, поради които хората от най-древни времена са рисували телата си: ритуали на прехода, предпазване от зло, знак на принадлежност към дадена група или прослойка, доказателство за социално положение или богатство, лечителски символ, символ на разкрасяване, спомен за нещо хубаво или лошо, та дори гаранция за преминаването на душата в отвъдното.

В миналото, татуировките често са били символ на мъжествеността, силата и смелостта у един войн. С татуировки били украсявани телата си силните и смели войни, отличили се в битка. Тази някогашна представа някак се е предала през поколенията до днес, когато на подсъзнателно ниво, татуираните мъже се приемат за по-силни, по-издръжливи, по-здрави и решителни.

"Жените възприемат татуировките като признак за добро здраве, мъжество и надмощие. От тази гледна точка дамите намират за по-привлекателни потенциалните партньори, които имат татуировки", пишат авторите на изследването.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини