Отидете към основна версия

6 242 6

Садистичен разказ от пресцентъра на „Пирогов”

  • пирогов-
  • садо разказ

Странно съобщение до медиите изпратиха от пресцентъра на „Пирогов”. Това става четири дни след като прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител за злоупотреби в клиниката. Въпреки многобройните въпроси на журналистите, от "Пирогов" отказват всякакъв коментар. Затова пък са измислили разказ в абсурдиста садо-форма.

Като хора, уважаващи интелектуалния труд, ние искаме да ви помогнем, като ви изпратим някои наброски за малък летен разказ /репортаж, съдебен очерк, журналистическо разследване или както щете го наречете – важното е хонорар да има/," се посочва в съобщението.

Ето и самият разказ, в който прозира неуспял писател и спорно чувство за хумор:

"Тази сутрин проф. Димитър Раденовски,  изпълнителен директор на „Пирогов", се събуди с лошо предчувствие за тъп ден. Кризата беше ударила тежко черния пазар на органи – за месец успя да шитне само един черен дроб и то за мизерните 20 бона /в лева, разбира се/. Почти нищо не беше останало и в болницата за източване.

Лошите момчета, потресени от лошия имидж на „Пирогов", започнаха да заобикалят болницата и търсеха услугите на конкуренцията. Докторите му, вместо да къртят кинти и да правят отчисления към джоба му, предпочитаха да пеят по телевизиите. Спря да си плаща вноските и Доктора от отвъдното.

Професорът съвсем се вкисна, когато жена му сервира закуската. Мъка – само две детски главички. И кръвта в чашата му – от старци-разбойници. А какви времена бяха, тежко въздъхна докторът и мрачно пое към поршето си."

Прессъобщението на болница „Пирогов" завършва с думите „Следва продължение". 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини